Skocz do zawartości

Zakończenie postępowania egzekucyjnego

Bartosz 321

Polecane posty

Witam. Mam następujący problem. Miałem zadłużenie, zadłużenie to Spłaciłem w całości w kancelarii Pani komornik w dniu 17.01.2022r. Dziś mamy 19.03.2022r. Jak narazie nie dostałem żadnego pisma o zakończeniu postępowania egzekucyjnego. Właściwie nie dostałem żadnego pisma. Cisza. To normalne? Zależy mi na czasie z tego względu, że pieniądze na spłatę długu wziąłem z zaliczki za sprzedaż działki budowlanej. W tej chwili nie mogę dokończyć sprzedaży, bo nadal widnieje wpis księdze wieczystej o wszczęciu postępowania egzekucyjnego. To zawsze trwa tyle czasu? 

9 godzin temu, Bartosz 321 napisał:

Witam. Mam następujący problem. Miałem zadłużenie, zadłużenie to Spłaciłem w całości w kancelarii Pani komornik w dniu 17.01.2022r. Dziś mamy 19.03.2022r. Jak narazie nie dostałem żadnego pisma o zakończeniu postępowania egzekucyjnego. Właściwie nie dostałem żadnego pisma. Cisza. To normalne? Zależy mi na czasie z tego względu, że pieniądze na spłatę długu wziąłem z zaliczki za sprzedaż działki budowlanej. W tej chwili nie mogę dokończyć sprzedaży, bo nadal widnieje wpis księdze wieczystej o wszczęciu postępowania egzekucyjnego. To zawsze trwa tyle czasu? 

udaj się do kancelarii komornika i zapytaj co się dzieje ze sprawą, po uregulowaniu zobowiązania wraz z kosztami komornik powinien wydać postanowienie o kosztach i to kończy egzekucje komorniczą, 

Dnia 19.03.2022 o 10:55, Bartosz 321 napisał:

W takiej sytuacji komornik powinien niezwłocznie wydać postanowienie o zakończeniu egzekucji. Jak zaznaczył użytkownik wyżej warto na pewno skontaktować się z kancelarią komorniczą celem przyspieszenia działań komornika. Być może w natłoku codziennych zadań ktoś przeoczył wykonanie zadania. Jeśli natomiast nic się nie zadzieje pomimo Pana interwencji to należy jak najszybciej napisać skargę na komornika w trybie nadzoru. Składa się taką skargę do prezesa sądu rejonowego, przy którym działa komornik.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...