Skocz do zawartości

Kilka egzekucji

Becia85

Polecane posty

Witam , mam dwóch komorników na koncie bankowym , jednego na pensji z pracy. Komornik  ściąga dług z wynagrodzenia , w przelewie dostaje 2360 czyli najniższą krajową , zaś kolejny który jest na koncie ściąga koleją kwotę z tej samej pensji , zostawiając mi na koncie 2100. z  tego co czytałam , kilku komorników nie może egzekwować jednocześnie długu z jednego dochodu , co powinnam zrobić w takiej sytuacji ? Pozdrawiam Beata 

10 godzin temu, Becia85 napisał:

Witam , mam dwóch komorników na koncie bankowym , jednego na pensji z pracy. Komornik  ściąga dług z wynagrodzenia , w przelewie dostaje 2360 czyli najniższą krajową , zaś kolejny który jest na koncie ściąga koleją kwotę z tej samej pensji , zostawiając mi na koncie 2100. z  tego co czytałam , kilku komorników nie może egzekwować jednocześnie długu z jednego dochodu , co powinnam zrobić w takiej sytuacji ? Pozdrawiam Beata 

W takim przypadku egzekucję powinien prowadzić jeden komornik, ale bez względu na to co się aktualnie dzieje i tak powinna Pani otrzymywać kwotę nie niższą niż minimalna krajowa. Więcej na temat związany z egzekucją z wynagrodzenia za pracę pisaliśmy na naszym blogu w tym miejscu: https://www.eurolege.pl/ile-moze-zabrac-komornik/

Należałoby w tym miejscu jeszcze sprawdzić, czy komornicy faktycznie mają prawo działać w Pani sprawie. Każdego dnia w Kancelarii EUROLEGE spotykamy się z wadliwymi tytułami wykonawczymi. A to powoduje, że możliwe jest nie tylko umorzenie egzekucji, ale także odzyskanie wszystkich zabranych dotychczas pieniędzy. Możemy wykonać na Pani rzecz bezpłatną analizę sprawy i ewentualnie pomóc w późniejszym jej załatwieniu. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...