aliceRedhead Napisano Marzec 26, 2022 Share Napisano Marzec 26, 2022 Dostałam informację, że Urzad Skarbowy przekazał zwrot podatku komornikowi. Jestem pewna, że skończyłam spłacać zadłużenie w styczniu 2022(mialam zajecie na wyplacie) . Dla pewności pobrałam raport BIK i tam również widnieje, że nie mam aktualnie żadnych zadłużeń. Jest jakakolwiek szansa na odzyskanie tego zwrotu? Czy jest możliwość , że pieniądze zostały wysłane na nieaktualne już zadłużenie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Marzec 27, 2022 Share Napisano Marzec 27, 2022 20 godzin temu, aliceRedhead napisał: Dostałam informację, że Urzad Skarbowy przekazał zwrot podatku komornikowi. Jestem pewna, że skończyłam spłacać zadłużenie w styczniu 2022(mialam zajecie na wyplacie) . Dla pewności pobrałam raport BIK i tam również widnieje, że nie mam aktualnie żadnych zadłużeń. Jest jakakolwiek szansa na odzyskanie tego zwrotu? Czy jest możliwość , że pieniądze zostały wysłane na nieaktualne już zadłużenie? jeżeli faktycznie w styczniu zostało spłacone zobowiązanie wynikające z tytułu egzekucyjnego oraz zostały opłacone wszystkie koszty egzekucyjne, to komornik powinien zwrócić zwrot podatku, ale pytanie zasadnicze: Czy komornik wydał postanowienie o kosztach, które to postanowienie kończy egzekucje komorniczą wobec twojej osoby? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Marzec 28, 2022 Share Napisano Marzec 28, 2022 Dnia 26.03.2022 o 13:13, aliceRedhead napisał: Dostałam informację, że Urzad Skarbowy przekazał zwrot podatku komornikowi. Jestem pewna, że skończyłam spłacać zadłużenie w styczniu 2022(mialam zajecie na wyplacie) . Dla pewności pobrałam raport BIK i tam również widnieje, że nie mam aktualnie żadnych zadłużeń. Jest jakakolwiek szansa na odzyskanie tego zwrotu? Czy jest możliwość , że pieniądze zostały wysłane na nieaktualne już zadłużenie? Być może nastąpił błąd ze strony komornika. Powinien on zakończyć egzekucję wcześniej, a z jakiegoś powodu (być może przez przeoczenie) tego nie zrobił i zajął wierzytelność z tytułu zwrotu podatku. Na pewno trzeba byłoby przynajmniej wykonać telefon do kancelarii komorniczej i uzyskać wyjaśnienie dotyczące salda zadłużenia i zasadności podjętych czynności, tj. zajęcia zwrotu podatku. Ostatecznie - w razie braku odpowiedzi albo sensownej odpowiedzi ze strony komornika - można złożyć skargę na komornika do prezesa sądu rejonowego, przy którym działa komornik. Wszystko celem zbadania całości sprawy i usunięcia ewentualnych błędów ze strony organu egzekucyjnego. Z naszej strony natomiast możemy zaproponować Pani sprawdzenie czy komornik w ogóle mógł działać w Pani sprawie. W szczególności, czy wydany w sprawie tytuł wykonawczy nie był wadliwy. Gdyby tak było to możliwe jest nawet odzyskanie wszystkich pieniędzy zabranych przez komornika. Wstępna analiza sprawy jest całkowicie bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się