Bartosz 321 Napisano Kwiecień 9, 2022 Share Napisano Kwiecień 9, 2022 Witam. Mam następujący problem. Byłem dłużnikiem alimentacyjnym. Dlatego piszę "byłem" bo uregulowałem wszystkie moje zobowiązania. Mam ustalone alimenty w wysokości 500zl do 15 każdego miesiąca. Z prowizją komornika wychodzi 591zl. Wczoraj czyli 8 dnia miesiąca dostałem przelew na konto bankowe 1000zl. Na mój prosty rozum wychodziło że skoro nie mam już żadnego zadłużenia pieniądze na koncie będą bezpieczne od zajęcia. Niestety się myliłem. Pani komornik wzięła całą sumę. Czy to normalne??? Po pierwsze jak wyżej napisałem mam jeszcze czas żeby uregulować bieżące alimenty, a po drugie zajęta została kwota większa niż kwota miesięcznych alimentów. Proszę o pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 11, 2022 Share Napisano Kwiecień 11, 2022 Dnia 9.04.2022 o 09:55, Bartosz 321 napisał: Witam. Mam następujący problem. Byłem dłużnikiem alimentacyjnym. Dlatego piszę "byłem" bo uregulowałem wszystkie moje zobowiązania. Mam ustalone alimenty w wysokości 500zl do 15 każdego miesiąca. Z prowizją komornika wychodzi 591zl. Wczoraj czyli 8 dnia miesiąca dostałem przelew na konto bankowe 1000zl. Na mój prosty rozum wychodziło że skoro nie mam już żadnego zadłużenia pieniądze na koncie będą bezpieczne od zajęcia. Niestety się myliłem. Pani komornik wzięła całą sumę. Czy to normalne??? Po pierwsze jak wyżej napisałem mam jeszcze czas żeby uregulować bieżące alimenty, a po drugie zajęta została kwota większa niż kwota miesięcznych alimentów. Proszę o pomoc. Czy egzekucja prowadzona jest też z wynagrodzenia za pracę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz 321 Napisano Kwiecień 12, 2022 Autor Share Napisano Kwiecień 12, 2022 Nie. Pieniądze pochodziły z pożyczki. Poprostu kolega oddał mi pieniądze które był mi winien. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się