Skocz do zawartości

Działalność nierejestrowana, a komornik

sasza444

Polecane posty

Dzień dobry,

Pracuje na caly etat (umowa o pracę). Hobbistycznie robię makramy, chciałabym założyć działalność nierejestrowana żeby móc sprzedawać na jarmarku. Nie wiem do kogo zwrócić się z tym pytaniem. Czy pracując na pełen etat, mając komornika to mogę założyć działalność nierejestrowana? Czy będzie mi zabierał przychody z tego?  

Dnia 30.04.2022 o 17:12, sasza444 napisał:

Dzień dobry,

Pracuje na caly etat (umowa o pracę). Hobbistycznie robię makramy, chciałabym założyć działalność nierejestrowana żeby móc sprzedawać na jarmarku. Nie wiem do kogo zwrócić się z tym pytaniem. Czy pracując na pełen etat, mając komornika to mogę założyć działalność nierejestrowana? Czy będzie mi zabierał przychody z tego?  

Oczywiście nie ma przeszkód formalnych, aby mogła Pani założyć działalność gospodarczą. Jednak w tym przypadku komornik będzie mógł dokonywać egzekucji z przedmiotu (ogólnie majątku) Pani działalności. W tym dochodów, zajmować konta bankowe czy rzeczy wchodzące w skład przedsiębiorstwa.

W tym miejscu jednak wypadałoby sprawdzić czy komornik w ogóle może działać w Pani sprawie. Każdego dnia spotykamy się z kilkoma, a nawet kilkunastoma sprawami, w których egzekucja prowadzona jest na podstawie wadliwego tytułu wykonawczego. Możemy wykonać na Pani rzecz bezpłatną analizę sprawy i ewentualnie pomóc. Nasza pomoc polega wówczas na umorzeniu egzekucji i ewentualnym wszystkich pieniędzy zabranych dotychczas przez komornika. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...