Noname Napisano Maj 2, 2022 Share Napisano Maj 2, 2022 Witam, ogólnie sprawa wygladą tak że, mam 2 rachunki bankowe ( ING i PKO) na ING mam zajęcie komornicze które co miesiąc spłacam bo automatycznie Mi ściągają i zostaje mi ta wolna kwota około 2240zl. I z tej kwoty przelałem 500 zł na swoje drugie konto w PKO i w banku powiedzieli że komornik zabrał .. nie rozumiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 2, 2022 Share Napisano Maj 2, 2022 4 godziny temu, Noname napisał: Witam, ogólnie sprawa wygladą tak że, mam 2 rachunki bankowe ( ING i PKO) na ING mam zajęcie komornicze które co miesiąc spłacam bo automatycznie Mi ściągają i zostaje mi ta wolna kwota około 2240zl. I z tej kwoty przelałem 500 zł na swoje drugie konto w PKO i w banku powiedzieli że komornik zabrał .. nie rozumiem Na drugim koncie zapewne też jest zajęcie egzekucyjne. Przy czym obowiązuje też limit (kwota wolna od zajęcia). W tym miejscu jednak trzeba wskazać, że ewentualne błędy dotyczące przekazywania komornikowi środków poniżej kwoty wolnej na rachunku bankowym jest winą banku prowadzącego konto, a nie samego komornika, który nie wie jakie jest saldo na rachunku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarSus Napisano Maj 6, 2022 Share Napisano Maj 6, 2022 Kwotę wolną możesz mieć na jednym rachunku. Mam 3 rachunki w jednym banku, i nie mogę robić przelewów z konta głównego, bo na pozostałych dwóch każda złotówka jest blokowana. Bez sensu, bo to cały czas przecież te same wolne od zajęcia 2 tysiące z groszami... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się