Skocz do zawartości

Zajęcie domu , wyrzucenie

Viv2508

Polecane posty

Witam, chciałabym Was prosić o pomoc i pokierowanie mnie co dalej mogę zrobić. 
Posiadam dom na współwłasność,  niestety wpadłam w problemy finansowe , przez które nie byłam w stanie spłacać rat w banku . Mam komornika , który na prośbę wierzyciela chce zająć połowę domu która należy do mnie. Pisałam pisała do wierzyciela z prośbą o rozłożenie długu i bezpośrednie spłacanie do banku  a nie do komornika. Niestety odzew zerowy ze strony banku. Mam małe dziecko I drugie w drodze. Co mogę zrobić, żeby powstrzymać licytacje i wyrzucenie z domu z dziećmi? Bardzo bym chciała  aby bank się ze mną dogadal w kwestii spłaty zadłużenia bezpośrednio u nich ,ale to niestety mi się nie udaje. Był u mnie już rzeczoznawca od komornika w celu pobrania pomiarów pomieszczeń należących do mnie. Proszę Was o pomoc i porady jak rozwiązać mogę ten problem. U czy mogą mnie w ciąży I z małym dzieckiem wyrzucić z domu? Nie wiem juz co robić. Niestety powinęła mi się noga w życiu I zbieram tego żniwa,  ale bardzo chciałabym wyjść na prostą w końcu. Nie wiem już co robić I jak siebie ratować. Proszę o pomoc i rady  :( .

Dnia 5.05.2022 o 18:49, Viv2508 napisał:

Witam, chciałabym Was prosić o pomoc i pokierowanie mnie co dalej mogę zrobić. 
Posiadam dom na współwłasność,  niestety wpadłam w problemy finansowe , przez które nie byłam w stanie spłacać rat w banku . Mam komornika , który na prośbę wierzyciela chce zająć połowę domu która należy do mnie. Pisałam pisała do wierzyciela z prośbą o rozłożenie długu i bezpośrednie spłacanie do banku  a nie do komornika. Niestety odzew zerowy ze strony banku. Mam małe dziecko I drugie w drodze. Co mogę zrobić, żeby powstrzymać licytacje i wyrzucenie z domu z dziećmi? Bardzo bym chciała  aby bank się ze mną dogadal w kwestii spłaty zadłużenia bezpośrednio u nich ,ale to niestety mi się nie udaje. Był u mnie już rzeczoznawca od komornika w celu pobrania pomiarów pomieszczeń należących do mnie. Proszę Was o pomoc i porady jak rozwiązać mogę ten problem. U czy mogą mnie w ciąży I z małym dzieckiem wyrzucić z domu? Nie wiem juz co robić. Niestety powinęła mi się noga w życiu I zbieram tego żniwa,  ale bardzo chciałabym wyjść na prostą w końcu. Nie wiem już co robić I jak siebie ratować. Proszę o pomoc i rady 😞 .

W takiej sytuacji konieczne jest szybkie sprawdzenie, czy komornik może w ogóle działać w Pani sprawie. Czy zanim pojawił się komornik otrzymywała Pani jakiekolwiek pisma z sądu w tej sprawie? Mówimy tylko o pismach z sądu, a nie np. wezwaniach do zapłaty z banku. To bardzo istotna informacja.

Dnia 13.05.2022 o 16:02, Viv2508 napisał:

Nie dostawałam żadnych pism , były wysyłane pod nieaktualny adres i nikt na nawet awizo nie zostawiał

W takiej sytuacji możliwe jest uchylenie tytułu wykonawczego i umorzenie toczonej egzekucji. Zajmujemy się takimi sprawami zawodowo. Możemy wykonać bezpłatną analizę sprawy i ustalić czy na pewno w danej sprawie da się przeprowadzić powyższe postępowanie oddłużeniowe. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...