MarSus Napisano Czerwiec 4, 2022 Share Napisano Czerwiec 4, 2022 Bardzo prosiłabym o informację jaka kwotę zasiłku macierzyńskiego z ZUS może zająć komornik. Zasiłek mam w wysokości 2271 zł brutto a zajęcie na kwotę 764 zł. Zostaje mi do wypłaty 1121 zł. Czy to możliwe, że komornik może zabrać tak dużą część świadczenia? Czytałam, że może zająć do 25 % zasiłku. Bardzo proszę o pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 6, 2022 Share Napisano Czerwiec 6, 2022 Dnia 5.06.2022 o 01:45, MarSus napisał: Bardzo prosiłabym o informację jaka kwotę zasiłku macierzyńskiego z ZUS może zająć komornik. Zasiłek mam w wysokości 2271 zł brutto a zajęcie na kwotę 764 zł. Zostaje mi do wypłaty 1121 zł. Czy to możliwe, że komornik może zabrać tak dużą część świadczenia? Czytałam, że może zająć do 25 % zasiłku. Bardzo proszę o pomoc. Tak, zgadza się. Zasiłek macierzyński może być zajęty przez komornika w wysokości do 25% jego wartości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się