Skocz do zawartości

Pętla zadluzen

Krzysiek

Polecane posty

Dzień dobry,
wpadliśmy z zoną w pętle chwilówek.
Każdego miesiąca regulowaliśmy wszystko, marzec już niestety nie został opłacony.
Tak naprawdę nie mamy pojęcia jak dojść o porozumienia .
 Każdego dnia mam po dwadzieścia telefonów jak nie więcej aż strach odbierać. Otrzymuję przed sądowe powiadomienia sms.
Ostatnia wiadomość to informacja iż mam się skontaktować w celu ustalenia dnia wizyty windykatora terenowego jednej z firm.
Pierwszy raz jesteśmy z  żona w takiej sytuacji.
Pożyczek jest dużo, do spłaty kwoty bardzo duże jednak mając zobowiązania korzystaliśmy zawsze z chwilówek aby ratować swoją sytuację w tym miesiącu się nie udało.
Proszę o poradę jak mam się uprać z naszym problemem.

Nie znamy dokładnie Państwa sytuacji, ale w takiej sytuacji najlepiej jest dokonać sądowego oddłużenia. Nie zalecamy na etapie, na którym nie ma postępowania egzekucyjnego podejmowania prób ogłaszania upadłości. Takie coś mijałoby się z celem skutecznego oddłużania.

Co do windykacji, to faktycznie może mieć ona miejsce. Niemniej z windykatorem terenowym możecie sobie Państwo łatwo poradzić. Nie ma on żadnych praw, a jednocześnie może naruszać Państwa mir domowy i uporczywie nękać, a tym samym naruszać obowiązujący porządek prawny popełniając przestępstwo. Co może, a czego nie może windykator terenowy znajdziecie Państwo na naszym blogu: https://www.darmowyprawnik.eu/co-moze-windykator-terenowy/

Ponadto proponujemy również zapoznanie się z dostępnym na naszym blogu materiałem spirali zadłużeń oraz sposobów wychodzenia z nich: https://www.darmowyprawnik.eu/spirala-zadluzenia-i-petla-pozyczek-jak-sie-od-nich-uwolnic/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...