pigu Napisano Czerwiec 14, 2022 Share Napisano Czerwiec 14, 2022 Witam . Chciałbym prosić o pomoc i pokierowanie co mam dalej robić. Dostałem pismo obwieszczenie o pierwszej licytacji komorniczej. Podana cena wywoławcza to 92tyś zł. Znalazłem w Internecie że w Sosnowcu cena takiego mieszkania to330 tyś zł. Dług został spłacony i czynsz płacę regularnie. Co mogę zrobić by powstrzymać licytację i wyrzucenie z mieszkania. Czy jest jakaś możliwość zakończenia tego procesu? Proszę o porady jak rozwiązać mogę ten problem . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 17, 2022 Share Napisano Czerwiec 17, 2022 Dnia 14.06.2022 o 13:26, pigu napisał: Witam . Chciałbym prosić o pomoc i pokierowanie co mam dalej robić. Dostałem pismo obwieszczenie o pierwszej licytacji komorniczej. Podana cena wywoławcza to 92tyś zł. Znalazłem w Internecie że w Sosnowcu cena takiego mieszkania to330 tyś zł. Dług został spłacony i czynsz płacę regularnie. Co mogę zrobić by powstrzymać licytację i wyrzucenie z mieszkania. Czy jest jakaś możliwość zakończenia tego procesu? Proszę o porady jak rozwiązać mogę ten problem . Musielibyśmy przyjrzeć się sprawie bliżej. Na pierwszy rzut oka wygląda na to, że egzekucja powinna być co najmniej w dużej mierze ograniczona. Jednak potrzebujemy więcej informacji, a w szczególności jak wyglądały Pana płatności po wydaniu tytułu wykonawczego oraz na co konkretnie zostały zaksięgowane. Ponadto warto skupić się również na tym, czy tytuł wykonawczy stanowiący podstawę egzekucji nie jest wadliwy. Zajmujemy się takimi sprawami, a wstępna analiza sprawy jest u nas całkowicie bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigu Napisano Czerwiec 18, 2022 Autor Share Napisano Czerwiec 18, 2022 W Piątek byłem u komorniczki . Nie było jej ale w biurze powiedzieli mi że jeszcze zadłużenie jest. Byłem w spółdzielni i tam powiedzieli mi że u nich jestem z opłatami na bieżąco. Mam takie pytanie jeśli spłacę zadłużenie u komorniczki ,to muszę pisać jeszcze jakieś pisma ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 20, 2022 Share Napisano Czerwiec 20, 2022 Dnia 18.06.2022 o 20:26, pigu napisał: W Piątek byłem u komorniczki . Nie było jej ale w biurze powiedzieli mi że jeszcze zadłużenie jest. Byłem w spółdzielni i tam powiedzieli mi że u nich jestem z opłatami na bieżąco. Mam takie pytanie jeśli spłacę zadłużenie u komorniczki ,to muszę pisać jeszcze jakieś pisma ? Szanowny Panie, zanim zacznie Pan cokolwiek płacić to wypadałoby sprawdzić czy faktycznie Pan musi cokolwiek płacić. Trzeba to sprawdzić. Pisaliśmy o tym powyżej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się