Skocz do zawartości

Zajęcie komornicze

sandrax

Polecane posty

Witam, mam zajęcie komornicze na 1300zl, w tym miesiącu komornik z wypłaty zabrał mi 600zl ale kwota długu zmniejszyła się tylko o 100zl, a nie o te 600 które zostało mi zabrane. Czy ktoś może mi pomóc i wytłumaczyć czemu tak się stało? 

5 godzin temu, sandrax napisał:

Witam, mam zajęcie komornicze na 1300zl, w tym miesiącu komornik z wypłaty zabrał mi 600zl ale kwota długu zmniejszyła się tylko o 100zl, a nie o te 600 które zostało mi zabrane. Czy ktoś może mi pomóc i wytłumaczyć czemu tak się stało? 

zadłużenie wynika z nakazu zapłaty - czy go odebrano i się broniono w sądzie?, co do pytania, to niestety doszły dodatkowe opłaty takie jak:

1. koszty sądowe dla powoda zasądzone przez sąd,

2. odsetki od kwoty głównej zasądzone przez sąd,

3. koszty egzekucji komorniczej,

i to tak w skrócie, jak odebrano jakiekolwiek pismo od komornika to jest tam wszystko wyszczególnione - warto je przeczytać.   

Dnia 17.06.2022 o 12:35, sandrax napisał:

Jest tak jak napisał użytkownik powyżej. W pierwszej kolejności zaspokajane są koszty egzekucji, a więc np. opłata egzekucyjna należna komornikowi. Poza tym trzeba ustalić czy komornik może w ogóle działać w Pani sprawie. Czy zanim dowiedziała się Pani o egzekucji komorniczej to otrzymywała Pani jakiekolwiek pisma z sądu w tej sprawie? To bardzo ważne dla ewentualnej możliwości wszczęcia postępowania w zakresie oddłużania z komornikiem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...