TeresaB Napisano Lipiec 5, 2022 Share Napisano Lipiec 5, 2022 Potrzebuję porady. Mam umowę o pracę, jako pracownik ze stawką godzinową, czyli płacą mi za tyle godzin ile przepracowałam. Mam na umowie punkt, że wymiar czasu pracy to 3/4 etatu. Ile wynagrodzenia zabierze mi komornik? Czy minimalną z całego etatu czy z 3/4? Szukałam odpowiedzi, ale zgłupiałam, niestety księgowa jest na urlopie i nie mam kogo zapytać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Lipiec 6, 2022 Share Napisano Lipiec 6, 2022 13 godzin temu, TeresaB napisał: Potrzebuję porady. Mam umowę o pracę, jako pracownik ze stawką godzinową, czyli płacą mi za tyle godzin ile przepracowałam. Mam na umowie punkt, że wymiar czasu pracy to 3/4 etatu. Ile wynagrodzenia zabierze mi komornik? Czy minimalną z całego etatu czy z 3/4? Szukałam odpowiedzi, ale zgłupiałam, niestety księgowa jest na urlopie i nie mam kogo zapytać. W takiej sytuacji zajęciu podlega nadwyżka osiąganych przez Panią dochodów powyżej 3/4 minimalnego wynagrodzenia. Pisaliśmy o tym na naszym blogu w tym artykule: https://www.eurolege.pl/ile-moze-zabrac-komornik/ W tym miejscu jednak należałoby Pani Tereso sprawdzić czy komornik w ogóle może działać w Pani sprawie. Przede wszystkim czy tytuł wykonawczy stanowiący podstawę egzekucji nie jest wadliwy. To spotykane w praktyce zjawisko, z którym jako Kancelaria EUROLEGE walczymy już od wielu lat. Gdyby w Pani przypadku było tak samo to wówczas możliwe byłoby nie tylko umorzenie egzekucji, ale też odzyskanie wszystkich zabranych przez komornika pieniędzy. Wstępna analiza sprawy jest u nas bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się