Karli30 Napisano Lipiec 6, 2022 Share Napisano Lipiec 6, 2022 Witam, komornik jakoś czas temu wzajal moje auto. Podczas tego splacilem połowę długu, była pierwsza licytacja na której byłem, nikt nie zakupił auta. Potem były dwie licytacje na których nie byłem. Nie zgłosiłem, że nie będę. Borykam się z depresja nie byłem w stanie. Myślałem że komornik wkoncu sam po niego przyjedzie.ale zamiast tego jestem posadzone o przestępstwo z artykułu 300 & 2. Sam jeszxze nie dostałem wezwania ale dostali go moi domownicy. Dlatego też zadzwoniłem do komornika w poniedziałek żeby ustalić kiedy mam przywieźć auto on powiedział że dziś o 11. Więc pojechałem a on powiedział mi że to już jest w prokuraturze i prawo się zmieniło i on nie może przyjąć tego samochodu. Dziś nie może a w poniedziałek czyli. Półtora dnia temu mógł. Nie rozumiem o co chodzi i co mam w tej sytuacji zrobić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Lipiec 7, 2022 Share Napisano Lipiec 7, 2022 Czy zanim pojawił się komornik otrzymywał Pan jakiekolwiek pisma z sądu w tej sprawie? Np. nakaz zapłaty albo inne pismo? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karli30 Napisano Lipiec 7, 2022 Autor Share Napisano Lipiec 7, 2022 Witam tak otrzymywalem, początkowo nie miałem na spłatę alimentów środku wogole. Małżonka (jesteśmy w trakcie rozwodu) złożyła wnionesk o uchylanie się od płacenia alminetow. Dostalem 8 miesięcy odrobki 30 h miesięcznie przez 8 miesięcy. Udało mi się odzyskać kiedyś pożyczone komuś pieniądze i odrazu to wpłaciłem więc jakieś 60% mam splacone. Przychodziły mi pisma o wstawienie na licytację, na pierwszej byłem potem na następnych już nie psychika mi padła ja już nie daje rady. Myślałem że komornik sam przyjedzie wkoncu po to auto nie wiedziałem jakie są konsekwencje. Mój błąd nie czytałem dokładnie dokumentów ale ja nie mogę spać w dzień ledwo co funkcjonuje. Dzwoniłem do komornika w poniedziałek żeby przywieźć mu to auto, jeszxze naradzal się z sekretarka i powiedział żeby przywieź go wczoraj. Pojechałem a on mówi że go nie przyjmie. Pytam dlaczego a on ze sprawą jest już w prokuraturze i takie prawo on nic nie zrobi. Ale w poniedziałek jak dzwoniłem to wiedział że sprawa jest w prokuraturze przecież sam to zgłosił to po co wogole kazał mi przyjechać. Nie dostałem jeszxze wezwania na policję. Co mam zrobić w tej sytuacji? Czy komornik postępuje wg prawa? Ci mam zrobić teraz z tym autem. Błagam o pomoc jestem już wrakiem człowieka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karli30 Napisano Lipiec 7, 2022 Autor Share Napisano Lipiec 7, 2022 Gdzie oddac to auto? Co zrobić by uniknąć kary? Nie rozumiem dlaczego on nie chce przyjąć tego auta przecież ta sprawa jest właśnie o to że tego auta mu nie dostarczyłem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Lipiec 8, 2022 Share Napisano Lipiec 8, 2022 Dnia 7.07.2022 o 08:13, Karli30 napisał: Gdzie oddac to auto? Co zrobić by uniknąć kary? Nie rozumiem dlaczego on nie chce przyjąć tego auta przecież ta sprawa jest właśnie o to że tego auta mu nie dostarczyłem. Zwróci się Pan do prezesa sądu rejonowego, przy którym działa komornik ze skargą w trybie nadzoru nad działaniem komornika. Możliwe, że interwencja prezesa jako organu nadzorczego coś pomoże w Pana sytuacji. Więcej na temat zajęcia auta przez komornika może przeczytać Pan w tym miejscu: https://www.anty-dlug.pl/czy-komornik-moze-zajac-stare-auto/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się