Skocz do zawartości

Pytanie o firmę nobilon lub sales force consulting

Kinpio1234

Polecane posty

Dzień  Dobry mam pytanie firma pożyczkowa  nobilon lub sales force consulting dokładnie doradca który odbiera odemnie wpłaty straszy mnie że jeśli nie wpłacę danej wpłaty to może ktoś z tej firmy wejść lub wezwie policję i mogą zabrać mi lodówkę i pralkę.

16 godzin temu, Kinpio1234 napisał:

Dzień  Dobry mam pytanie firma pożyczkowa  nobilon lub sales force consulting dokładnie doradca który odbiera odemnie wpłaty straszy mnie że jeśli nie wpłacę danej wpłaty to może ktoś z tej firmy wejść lub wezwie policję i mogą zabrać mi lodówkę i pralkę.

Jest to oczywista nieprawda. Pracownik firmy windykacyjnej nie ma uprawnień przysługujących komornikowi. Jeśli zdarzyłoby się, że windykator bez Pana woli wejdzie do mieszkania to należy natychmiast wezwać Policję. Pracownik firmy windykacyjnej w takiej sytuacji popełnia co najmniej wykroczenie, a w skrajnych przypadkach może dojść nawet do przestępstwa. Ponadto zastraszanie w celu uzyskania spłaty długu samo w sobie jest przestępstwem. Więcej na ten temat pisaliśmy na naszym blogu w tym miejscu: https://www.eurolege.pl/uporczywe-nekanie-z-windykacji-zawiadomienie-o-mozliwosci-popelnienia-przestepstwa-przez-windykatora-wzor/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...