Kinpio1234 Napisano Lipiec 13, 2022 Share Napisano Lipiec 13, 2022 Dzień Dobry mam pytanie firma pożyczkowa nobilon lub sales force consulting dokładnie doradca który odbiera odemnie wpłaty straszy mnie że jeśli nie wpłacę danej wpłaty to może ktoś z tej firmy wejść lub wezwie policję i mogą zabrać mi lodówkę i pralkę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Lipiec 14, 2022 Share Napisano Lipiec 14, 2022 16 godzin temu, Kinpio1234 napisał: Dzień Dobry mam pytanie firma pożyczkowa nobilon lub sales force consulting dokładnie doradca który odbiera odemnie wpłaty straszy mnie że jeśli nie wpłacę danej wpłaty to może ktoś z tej firmy wejść lub wezwie policję i mogą zabrać mi lodówkę i pralkę. Jest to oczywista nieprawda. Pracownik firmy windykacyjnej nie ma uprawnień przysługujących komornikowi. Jeśli zdarzyłoby się, że windykator bez Pana woli wejdzie do mieszkania to należy natychmiast wezwać Policję. Pracownik firmy windykacyjnej w takiej sytuacji popełnia co najmniej wykroczenie, a w skrajnych przypadkach może dojść nawet do przestępstwa. Ponadto zastraszanie w celu uzyskania spłaty długu samo w sobie jest przestępstwem. Więcej na ten temat pisaliśmy na naszym blogu w tym miejscu: https://www.eurolege.pl/uporczywe-nekanie-z-windykacji-zawiadomienie-o-mozliwosci-popelnienia-przestepstwa-przez-windykatora-wzor/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się