Skocz do zawartości

Nakaz zapłaty a rozłożenie na raty

Polecane posty

Dzień dobry

Proszę o radę. Otrzymałam nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym ze względu na moje zadłużenie w jednej z chwilówek. Do zapłaty koszty pożyczki plus koszt procesu. Chciałabym to spłacie ale w ratach. Czy Waszym zdaniem warto napisać do pozywajacego z prośbą o rozłożenie na raty? Czy na tym etapie już za późno? Czy Sąd może rozłożyć zaległości na raty? Zaległość 5000 tysięcy. 

Będę wdzięczna za wskazówki. 

J. 

19 godzin temu, Judy napisał:

Dzień dobry

Proszę o radę. Otrzymałam nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym ze względu na moje zadłużenie w jednej z chwilówek. Do zapłaty koszty pożyczki plus koszt procesu. Chciałabym to spłacie ale w ratach. Czy Waszym zdaniem warto napisać do pozywajacego z prośbą o rozłożenie na raty? Czy na tym etapie już za późno? Czy Sąd może rozłożyć zaległości na raty? Zaległość 5000 tysięcy. 

Będę wdzięczna za wskazówki. 

J. 

Dzień dobry. W żadnym wypadku nie powinien Pan pisać takich pism do powoda w trakcie trwającego już procesu. To zapewni 100% przegranej w sprawie i pewność poniesienia wszystkich kosztów. Do sądu również nie powinien pisać Pan takich pism. W Kancelarii EUROLEGE pomagamy w sprawach sądowych o zapłatę. Wstępna analiza sprawy jest całkowicie bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

• Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...