Skocz do zawartości

wezwanie dłużnika do złożenia wyjaśnień w trybie art.801 k.p.c.

Majka47

Polecane posty

Witam. Proszę o podpowiedź, otrzymałam ,,wezwanie dłużnika do złożenia wyjaśnień w trybie art.801 k.p.c." , w którym napisano, że w terminie 7 dni od daty jego  otrzymania  mam podać na piśmie wykaz ruchomości, miejsca zatrudnienia, rachunków bankowych itd... Oprócz tego dołączono druk ,,wykaz majątku(art.801 k.p.c.). Czy muszę wypełnić druk i wysłać na nim koniecznie, czy mogę to zrobić odręcznie,, na swojej kartce papieru ujmując wszystkie odpowiedzi na zadane pytania z dopiskiem ,, świadomy znaczenia mych słów i odpowiedzialności przed prawem zapewniam, że złożony przeze mnie wykaz majątku jest prawdziwy i zupełny" .  Bardzo proszę o odpowiedź 

Ps. pytanie dlatego ,że na tym ich druczku są pytania na które nie potafię dokłądnie odpowiedzieć

Dnia 16.08.2022 o 19:59, Majka47 napisał:

Witam. Proszę o podpowiedź, otrzymałam ,,wezwanie dłużnika do złożenia wyjaśnień w trybie art.801 k.p.c." , w którym napisano, że w terminie 7 dni od daty jego  otrzymania  mam podać na piśmie wykaz ruchomości, miejsca zatrudnienia, rachunków bankowych itd... Oprócz tego dołączono druk ,,wykaz majątku(art.801 k.p.c.). Czy muszę wypełnić druk i wysłać na nim koniecznie, czy mogę to zrobić odręcznie,, na swojej kartce papieru ujmując wszystkie odpowiedzi na zadane pytania z dopiskiem ,, świadomy znaczenia mych słów i odpowiedzialności przed prawem zapewniam, że złożony przeze mnie wykaz majątku jest prawdziwy i zupełny" .  Bardzo proszę o odpowiedź 

Ps. pytanie dlatego ,że na tym ich druczku są pytania na które nie potafię dokłądnie odpowiedzieć

Dzień dobry. Przede wszystkim trzeba sprawdzić czy w Pana sprawie nie mamy do czynienia z wadliwym tytułem wykonawczym. Takie sytuacje się zdarzają. W naszej firmie spotykamy ich co najmniej kilka w ciągu jednego dnia. Możemy wówczas doprowadzić do umorzenia egzekucji i nawet odzyskać wszystkie pieniądze zabrane przez komornika. Nawet te, które zostały wpłacone dobrowolnie przez dłużnika. Jeśli chciałby Pan otrzymać od nas darmową analizę Pana sprawy to oczywiście zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

• Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...