Wiktoria2705 Napisano Sierpień 22, 2022 Share Napisano Sierpień 22, 2022 Witam, dostałam list od komornika w ubiegłą środę, odebrała Go moja mama ponieważ ja już nie mieszkam pod tym adresem zamieszkania. W piątek przyjechałam do mamy i odczytałam list. Jest to zadłużenie w chwilówce Vivus. W liście jest napisane, że mam 2 tygodnie na spłatę zadłużenie. A na dole, że wierzyciel zlecił egzekucję komornikowi w kolejności Ruchomości, wypłata, konto bankowe. (dodam jeszcze, że nie mam nic na siebie, ani mieszkania, ani nic na raty itp a wypłatę dostaje do ręki, więc na konto też nie mam żadnych wpływów) Moje pytanie brzmi czy jeżeli mam 2 tygodnie na spłatę to przez te 2 tygodnie komornik nie przyjdzie do mojej mamy do domu i nie przejmie wypłaty czy będzie działał a ja mam po prostu 2 tygodnie żeby to zakończyć? Dziękuję za odpowiedź. Dodam jeszcze, że na poniedziałek już umówiłam się do prawnika żeby też mi podpowiedział ale stresuje się czy przypadkiem jak ja będę u prawnika to komornik nie wpadnie do mojej mamy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Sierpień 23, 2022 Share Napisano Sierpień 23, 2022 20 godzin temu, Wiktoria2705 napisał: Witam, dostałam list od komornika w ubiegłą środę, odebrała Go moja mama ponieważ ja już nie mieszkam pod tym adresem zamieszkania. W piątek przyjechałam do mamy i odczytałam list. Jest to zadłużenie w chwilówce Vivus. W liście jest napisane, że mam 2 tygodnie na spłatę zadłużenie. A na dole, że wierzyciel zlecił egzekucję komornikowi w kolejności Ruchomości, wypłata, konto bankowe. (dodam jeszcze, że nie mam nic na siebie, ani mieszkania, ani nic na raty itp a wypłatę dostaje do ręki, więc na konto też nie mam żadnych wpływów) Moje pytanie brzmi czy jeżeli mam 2 tygodnie na spłatę to przez te 2 tygodnie komornik nie przyjdzie do mojej mamy do domu i nie przejmie wypłaty czy będzie działał a ja mam po prostu 2 tygodnie żeby to zakończyć? Dziękuję za odpowiedź. Dodam jeszcze, że na poniedziałek już umówiłam się do prawnika żeby też mi podpowiedział ale stresuje się czy przypadkiem jak ja będę u prawnika to komornik nie wpadnie do mojej mamy. Pani Wiktorio, w związku z istnieniem już tytułu wykonawczego i wszczętej egzekucji komornik na pewno rozpoczął już działania. Nawet jeśli Pani nic nie posiada to i tak egzekucja będzie trwała, aż do czasu stwierdzenia jej bezskuteczności. Nie zalecamy korzystania z przypadkowej kancelarii prawnej w tym zakresie. W Kancelarii EUROLEGE zajmujemy się pomocą również na etapie egzekucji komorniczej. Udało nam się już umorzyć setki postepowań egzekucyjnych i odzyskać zabrane przez komorników środki naszym Klientom. Z Pani relacji wynika, że mogło dojść w Pani sprawie do błędów sądowych, a w ślad za tym tytuł wykonawczy może być wadliwy. Trzeba to jednak sprawdzić i ewentualnie rozpocząć dalsze działania. W naszej Kancelarii otrzyma Pani bezpłatną analizę prawną sprawy. Bez ponoszenia żadnych kosztów. Dlatego zapraszamy do pilnego kontaktu: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się