Skocz do zawartości

Zajecie komornicz

Justaa76

Polecane posty

Witam, mam pytanie dotyczace zajęcia komorniczego na wynagrodzeniu. Pracuje na umowę zlecenie, jest to umowa powtarzająca się i jest to moje jedyne źródło dochodu. Obecnie komornik zabiera 50% wynagrodzenia, dodam że jest to praca akordowa, więc uzalezniona od kontraktow, zarobki oscylują w granicach od 1000- 5000, zależy od miesiąca. Obecnie jest kryzys i zarabiamy po ok 2000 z tego jeszcze komornik zabiera mi 50% więc zostaje 1000. Jestem samotną osobą, wychowuje córkę lat 16, i niestety wynajmuje mieszkanie co nie jest tanie. Moje pytanie dotyczy czy jest jakaś szansa żeby komornik zabieral mniej? Chodzi mi o to żebym nie musiała dopozyczac do życia. Mam alimenty na córkę 400zl i 500+. Opłaty za mieszkanie i czynsz, gaz, prąd  to 2500

15 godzin temu, Justaa76 napisał:

Witam, mam pytanie dotyczace zajęcia komorniczego na wynagrodzeniu. Pracuje na umowę zlecenie, jest to umowa powtarzająca się i jest to moje jedyne źródło dochodu. Obecnie komornik zabiera 50% wynagrodzenia, dodam że jest to praca akordowa, więc uzalezniona od kontraktow, zarobki oscylują w granicach od 1000- 5000, zależy od miesiąca. Obecnie jest kryzys i zarabiamy po ok 2000 z tego jeszcze komornik zabiera mi 50% więc zostaje 1000. Jestem samotną osobą, wychowuje córkę lat 16, i niestety wynajmuje mieszkanie co nie jest tanie. Moje pytanie dotyczy czy jest jakaś szansa żeby komornik zabieral mniej? Chodzi mi o to żebym nie musiała dopozyczac do życia. Mam alimenty na córkę 400zl i 500+. Opłaty za mieszkanie i czynsz, gaz, prąd  to 2500

Musi Pani złożyć komornikowi oświadczenie, że wynagrodzenie osiągane w oparciu o umowę zlecenia stanowi Pani jedyne źródło dochodu i przeznaczane jest na bieżące utrzymanie. Wówczas Pani wynagrodzenie z umowy zlecenia chronione będzie tak jakby pracowała Pani na etacie. Więcej na ten temat pisaliśmy na naszym blogu w tym miejscu: https://www.eurolege.pl/umowa-zlecenie-a-komornik/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...