Skocz do zawartości

Przekroczony dochód a komornik

michaluwu

Polecane posty

Witam,

czy ktoś orientuje się, jak to wygląda z przekroczonym progiem podatkowym a dochodem?

W tym miesiącu przekroczyłem próg podatkowy dochodu brutto, co oznacza że pewnie czeka mnie dość wysoki podatek do zapłacenia w przyszłym roku. Zastanawiam się, jak się ma do tego zajęcie komornicze? Czy jest odliczane? Ponieważ połowa mojego dochodu jest zajęta przez komornika, więc fizycznie nie zarobiłem tych pieniędzy, tylko poszły one na zajęcie komornicze.

Gdyby było to odliczane od dochodu, mógłbym mieć nadzieję na mniejszy podatek do zapłacenia..

20 godzin temu, michaluwu napisał:

Witam,

czy ktoś orientuje się, jak to wygląda z przekroczonym progiem podatkowym a dochodem?

W tym miesiącu przekroczyłem próg podatkowy dochodu brutto, co oznacza że pewnie czeka mnie dość wysoki podatek do zapłacenia w przyszłym roku. Zastanawiam się, jak się ma do tego zajęcie komornicze? Czy jest odliczane? Ponieważ połowa mojego dochodu jest zajęta przez komornika, więc fizycznie nie zarobiłem tych pieniędzy, tylko poszły one na zajęcie komornicze.

Gdyby było to odliczane od dochodu, mógłbym mieć nadzieję na mniejszy podatek do zapłacenia..

Dzień dobry. Zajęcie komornicze nie będzie miało tutaj żadnego znaczenia. Komornik zajmuje już Pana dochód dyspozytywny, a obowiązek zapłaty podatku powstanie dopiero później.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...