Skocz do zawartości

Zawieszenie egzekucji

Pablo77

Polecane posty

Witam

Mam dług który ściąga komornik ,podpisałem ugodę z wierzycielem  o rozłożenie na raty .Wierzyciel wysłał pismo do komornika o zawieszenie egzekucji .Dziś zadzwoniłem do komornika z pytaniem czy dostali pismo z prośbą o zawieszenie ,w kancelarii powiedzieli mi że tak lecz dalej będą potrącać mi część pensji z zakładu pracy oraz dalej będzie blokada na kontach bankowych ponieważ zawieszenie egzekucji nie zwalnia komornika z potrącania wynagrodzenia.o co tu chodzi?ktoś jest w temacie?

14 godzin temu, Pablo77 napisał:

Witam

Mam dług który ściąga komornik ,podpisałem ugodę z wierzycielem  o rozłożenie na raty .Wierzyciel wysłał pismo do komornika o zawieszenie egzekucji .Dziś zadzwoniłem do komornika z pytaniem czy dostali pismo z prośbą o zawieszenie ,w kancelarii powiedzieli mi że tak lecz dalej będą potrącać mi część pensji z zakładu pracy oraz dalej będzie blokada na kontach bankowych ponieważ zawieszenie egzekucji nie zwalnia komornika z potrącania wynagrodzenia.o co tu chodzi?ktoś jest w temacie?

komornik powiedział prawdę, zawieszenie egzekucji komorniczej nie powoduje uchylenie wszystkich czynności dokonanych przez komornika, wszystkie czynności są tylko zawieszone, zatem zawieszenie egzekucji nic Ci nie dało, jeżeli już, to trzeba było prosić wierzyciela o umorzenie egzekucji komorniczej,

Dnia 28.10.2022 o 19:35, Pablo77 napisał:

Witam

Dzień dobry. Przede wszystkim trzeba ustalić, czy egzekucja prowadzona jest na podstawie niewadliwego tytułu wykonawczego. Historie z wadliwymi tytułami wykonawczymi zdarzają się. W naszej Kancelarii wygraliśmy tego typu sprawy setki razy. Gdyby w Pana sprawie było tak, że egzekucja prowadzona jest na podstawie wadliwego tytułu wykonawczego to możliwe byłoby nie tylko umorzenie egzekucji, ale też odzyskanie wszystkich zabranych przez komornika pieniędzy.

U nas analiza sprawy jest całkowicie bezpłatna. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

• 5 weeks later...

Udało sie ,wierzyciel zgodził sie umorzyć sprawe u komornika ,oczywiście musiałen zapłacić komornikowi koszty aby sprawe zamknąć .Pani w kancelarii powiedziała że zrobiła mi uchylenie lecz konta dalej mam zablokowane .zostana odblokowane po uprawomocnieniu sie sprawy.tu pytanko ,ile to trwa ? Czy jeszcze zabiora mi pensje?czy komornik zdąży powiadomić zakład pracy że sprawa jest zakończona? Czy komornik wysyła powiadomienie elektronicznie do zakładu pracy?jak to sie odbywa?

postanowienie o kosztach jako postanowienie kończące egzekucje komorniczą musi się uprawomocnić, zazwyczaj jest to 7 dni od dnia odebrania takiego postanowienia, 

22 godziny temu, Pablo77 napisał:

Czy komornik wysyła powiadomienie elektronicznie do zakładu pracy?

nie, tylko listownie,

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...