Mala12 Napisano Październik 30, 2022 Share Napisano Październik 30, 2022 Mam komornika na świadectwie pracy podpisałam z nowym pracodawcą umowę o pracy więc pewnie nowy pracodawca powiadomi komornika że zaczęłam pracę???na umowie o pracę mam ,2900 brutto teraz moje pytanie ile może mi zabrać komornik jak za październik dostanę nie całą wypłatę tylko ok 950zl z tej kwoty potrąci sobie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Październik 31, 2022 Share Napisano Październik 31, 2022 14 godzin temu, Mala12 napisał: Mam komornika na świadectwie pracy podpisałam z nowym pracodawcą umowę o pracy więc pewnie nowy pracodawca powiadomi komornika że zaczęłam pracę???na umowie o pracę mam ,2900 brutto teraz moje pytanie ile może mi zabrać komornik jak za październik dostanę nie całą wypłatę tylko ok 950zl z tej kwoty potrąci sobie Dzień dobry. Po pierwsze pracodawca sam nie informuje komornika o takich sprawach, ale czeka co do zasady na informację od komornika i wezwanie do potrąceń z wynagrodzenia. Co do wysokości zajęcia, to wszystkie środki powyżej minimalnej krajowej podlegają zajęciu i egzekucji. W przypadku egzekucji alimentów dłużnikowi natomiast można pozostawić nawet jedynie 40% pobieranego świadczenia. Jeśli dłużnik pracuje część miesiąca albo w niepełnym wymiarze czasu pracy to wówczas kwota wolna od zajęcia ulega zmniejszeniu proporcjonalnie. Więcej na ten temat pisaliśmy na naszym blogu w tym miejscu: https://www.eurolege.pl/egzekucja-z-wynagrodzenia-za-prace-jak-przebiega/ Wypadałoby jednak sprawdzić w danej sprawie, czy egzekucja nie jest prowadzona na podstawie wadliwego tytułu wykonawczego. To spotykane zjawisko. Zajmujemy się pomocą w tego rodzaju sprawach zawodowo i mamy setki pozytywnych rozstrzygnięć. W przypadku, gdyby egzekucja była prowadzona na podstawie wadliwego tytułu wykonawczego to wówczas możliwe stanie się nie tylko umorzenie egzekucji, ale też odzyskanie wszystkich pieniędzy zabranych przez komornika w jej toku. Analiza sprawy jest w u nas całkowicie bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się