Ciezkiezyciezkomornikiem Napisano Listopad 4, 2022 Share Napisano Listopad 4, 2022 Dzień dobry, długo mam komornika i ogólnie odebrałem nakazy osobiście i dałem ciała bo się nie broniłem wiec juz będzie 7 rok mi szedł ale ostatnio się dogadałem z wierzycielem i ten mi wysłał ze zawiesza postępowanie a w nim mam należność główną na dzień 26.10 w kwocie 5976,75 odsetki zaległe 66,49 a odsetki dzienne 4,74 No i do tego dochodzi oplata egzekucyjna 907,14.. sprawdziłem nakaz zapłaty i na nim jest zasądzony wyrok na czterokrotność stopy lombardowej lecz nie więcej niż odsetki maksymalne za opóźnienie No wiec już zgłupiałem jak obliczyć odsetki gdyz jak wchodzę na kalkulatory odsetek maksymalnych za opóźnienie 24,50 procent wychodzi mi ze od należności głównej to powinno być nie 4,74 a 4,01zl za dzień czyli ogólnie kto ma racje.. tak samo wierzyciel podał mi mniejszą kwotę do spłaty niż komornik i on znowu nalicza sobie mniejsze odsetki w kwocie 2.01zl czyli 12,25 procent strasznie się pogubiłem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Listopad 4, 2022 Share Napisano Listopad 4, 2022 4 godziny temu, Ciezkiezyciezkomornikiem napisał: Dzień dobry, długo mam komornika i ogólnie odebrałem nakazy osobiście i dałem ciała bo się nie broniłem wiec juz będzie 7 rok mi szedł ale ostatnio się dogadałem z wierzycielem i ten mi wysłał ze zawiesza postępowanie a w nim mam należność główną na dzień 26.10 w kwocie 5976,75 odsetki zaległe 66,49 a odsetki dzienne 4,74 No i do tego dochodzi oplata egzekucyjna 907,14.. sprawdziłem nakaz zapłaty i na nim jest zasądzony wyrok na czterokrotność stopy lombardowej lecz nie więcej niż odsetki maksymalne za opóźnienie No wiec już zgłupiałem jak obliczyć odsetki gdyz jak wchodzę na kalkulatory odsetek maksymalnych za opóźnienie 24,50 procent wychodzi mi ze od należności głównej to powinno być nie 4,74 a 4,01zl za dzień czyli ogólnie kto ma racje.. tak samo wierzyciel podał mi mniejszą kwotę do spłaty niż komornik i on znowu nalicza sobie mniejsze odsetki w kwocie 2.01zl czyli 12,25 procent strasznie się pogubiłem Dzień dobry. W tym zakresie polecamy nasz artykuł na blogu. Znajdzie w nim Pani wiele cennych wskazówek dotyczących w/w problemu: https://www.eurolege.pl/odsetki-maksymalne-ile-wynosza/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się