lukaszMart Napisano Listopad 11, 2022 Share Napisano Listopad 11, 2022 Witam. Mam pytanie. Czy komornik może zabrać pojazd kupiony przeze mnie? Na mnie jest umowa i OC ale nie przerejestrowany na mnie tylko jest na poprzedniego właściciela. P.s. Uprzedzam pytania. Prawo wymaga tylko zgłoszenia kupna pojazdu w ciągu 30 dni a nie rejestracji. Pozdrawiam. Łukasz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Listopad 14, 2022 Share Napisano Listopad 14, 2022 Dnia 12.11.2022 o 00:04, lukaszMart napisał: Witam. Mam pytanie. Czy komornik może zabrać pojazd kupiony przeze mnie? Na mnie jest umowa i OC ale nie przerejestrowany na mnie tylko jest na poprzedniego właściciela. P.s. Uprzedzam pytania. Prawo wymaga tylko zgłoszenia kupna pojazdu w ciągu 30 dni a nie rejestracji. Pozdrawiam. Łukasz Dzień dobry. Wpis do CEPIK nie wpływa na sam fakt przejścia prawa własności samochodu. Oznacza to, że samochód może zostać zajęty, ale komornik będzie miał problem z ustaleniem, że jest Pana własnością. Dowie się tego w momencie złożenia przez Pana oświadczenia o posiadanym majątku, które składa się pod groźbą odpowiedzialności karnej. W pierwszej kolejności zalecamy, aby sprawdzić czy egzekucja w ogóle może być prowadzona przeciwko Panu. Chodzi o to, czy tytuł wykonawczy stanowiący podstawę egzekucji nie jest wadliwy? Jeśli tak by było to wówczas możliwe stanie się umorzenie egzekucji. Zajmujemy się takimi sprawami. Wstępna analiza sprawy jest bezpłatna. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się