Skocz do zawartości

walka z axi, potrzebna pomoc

sroczkinho

Polecane posty

popełniłem takie o to pismo do axi i przestałem płacić kwotę minimalną bo saldo zadłużenia rośnie zamiast maleć, proszę o pomoc:

nie wiem do końca czy zrobiłem dobrze, ale postanowiłem walczyć z tą lichwą, oczywiście w przyszłości w oparciu o prawnika. Poniżej pismo jakie napisałem do tych bułgarskich wyłudzaczy. Proszę o opinie czy wogóle są szanse na wyjście z tej sytuacji "obronną ręką":

Niniejszym pismem potwierdzam wypowiedzenie przeze mnie umowy nr 159281 dotyczącej „karty kredytowej” nr 5376 0640 0872 1772. Zgłosiłem to do Was za pomocą poczty elektronicznej 15.10.2022 r. Od tej pory tj. 15.10.22 proszę nie naliczać mi żadnych opłat, odsetek czy kar związanych z tą waszą pseudo kartą.

Moje nabycie ww. „karty” jest bowiem wynikiem oszustwa z waszej strony. To nie jest bowiem żadna karta kredytowa tylko  zwyczajna „chwilówka”, do której dodatkiem jest kawałek plastiku, który można włożyć do bankomatu. Immanentną cechą każdej karty kredytowej jest bowiem to, że można spłacić ją nawet za pomocą minimalnej kwoty do spłaty, w dłuższym przedziale czasowym, w przypadku tego gówna udającego produkt finansowy wpłacanie kwoty minimalnej powoduje tylko wzrost zadłużenia. Minimalna kwota do spłaty to zwyczajne, charakterystyczne dla chwilówek refinansowanie, które nie powoduje nawet niewielkiej spłaty zadłużenia. 308,90% RRSO to zwyczajna lichwa, a lichwa w tym kraju jest zakazana. Jednocześnie chciałbym nadmienić, że będę ignorował wszystkie naliczane kary i dodatkowe koszty związane z tą kartą aż do procesu sądowego a w przypadku uporczywego nękania sprawę zgłoszę na policję.

Mogę ewentualnie spłacić Wam swój limit tj. 3800 zł.,bo na taką kwotę się zadłużyłem, ale z powodu trudnej sytuacji finansowej i zdrowotnej stać mnie tylko na niewielkie raty, to jeżeli chcielibyście polubownie załatwić tę sprawę.

Kontakt tylko na email.

1 godzinę temu, sroczkinho napisał:

czy ktoś mógłby się odnieść do tej sprawy? Czy z miejsca jest przegrana? Szukam prawnika.

Dzień dobry. Sprawie powinien przyjrzeć się prawnik to jak najszybciej. Zajmujemy się pomocą w takiego rodzaju sprawach. Więcej informacji znaleźć można tutaj: https://klient.eurolege.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...