Skocz do zawartości

Pomoc z komornikiem - dwie KM

Lizabela

Polecane posty

Cześć, mam mega problem. Mam problemy z komornikami. Kilkoma. Nie wynika to z szaleństw, ale branie gotówki na pomoc chorej mamie. Z jedną Panią komornik mam problem  najbardziej. Resztę spłacam . Wpłynęło mi zajęcie komornicze na kwotę około 3 tyś, sprawa ma jedną sygnaturę, komornik wbiła na moje konto z tą samą sygnatura KM 2x. Pani komornik dała znać pracodawcą, kwota spłacona wynosi około 3500 zł. Wiem że są odsetki i inne opłaty dla tej Pani. Ale po zapytaniu ile mi zostało do spłaty ( dodam zajęcie na konto wpłynęło w sierpniu 2021)  zostało od moich pracodawców ściągnięte około 4800. Po zapytaniu ile zostało dostalam informację że 3000 zł, skąd to się bierze? Pisałam pismo że proszę o dokumenty dostałam jedynie odpowiedź że 3000 zł. Jak mogę sobie z tą Panią poradzić? Błagam Państwa o pomoc. 

11 godzin temu, Lizabela napisał:

Cześć, mam mega problem. Mam problemy z komornikami. Kilkoma. Nie wynika to z szaleństw, ale branie gotówki na pomoc chorej mamie. Z jedną Panią komornik mam problem  najbardziej. Resztę spłacam . Wpłynęło mi zajęcie komornicze na kwotę około 3 tyś, sprawa ma jedną sygnaturę, komornik wbiła na moje konto z tą samą sygnatura KM 2x. Pani komornik dała znać pracodawcą, kwota spłacona wynosi około 3500 zł. Wiem że są odsetki i inne opłaty dla tej Pani. Ale po zapytaniu ile mi zostało do spłaty ( dodam zajęcie na konto wpłynęło w sierpniu 2021)  zostało od moich pracodawców ściągnięte około 4800. Po zapytaniu ile zostało dostalam informację że 3000 zł, skąd to się bierze? Pisałam pismo że proszę o dokumenty dostałam jedynie odpowiedź że 3000 zł. Jak mogę sobie z tą Panią poradzić? Błagam Państwa o pomoc. 

chcąc dowiedzieć się ile zostało do spłaty zobowiązania proponowałbym wystąpić z pisemnym wnioskiem o przedłożenie stanu sprawy z podziałem jaka kwota została wyegzekwowana od dłużnika od czasu zajęcia wynagrodzenia za pracę, jaką kwotę przekazano wierzycielowi, jakie kwoty zostały spłacone z podziałem na koszty komornicze, koszty sądowe, koszty zastępstwa procesowego w egzekucji ile i jaka ilość odsetek została do spłacenia.

A czy nakaz w tej sprawie został odebrany przez pozwanego/dłużnika i czy broniono się w sądzie.

Dnia 10.12.2022 o 23:42, Lizabela napisał:

Dzień dobry. Przede wszystkim warto byłoby sprawdzić czy komornik może w ogóle prowadzić egzekucję wobec Pani osoby. W szczególności, czy tytuł wykonawczy stanowiący podstawę egzekucji nie jest wadliwy. To spotykane zjawisko. Pomagamy w tego rodzaju sprawach umorzyć egzekucję oraz odzyskać wszystkie pieniądze zabrane przez komornika. Wstępna analiza sprawy jest całkowicie bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Fakt rzeczywistego zaciągania pożyczek nie ma w możliwości zastosowania w/w procedury żadnego znaczenia.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...