Skocz do zawartości

Wezwanie dłużnika do złożenia wykazu majątku

marta_malaa

Polecane posty

1 godzinę temu, marta_malaa napisał:

Mam pytanie czy komornik może wymagać podania danych małżonka wraz z numerem PESEL i adresu zamieszkania?

nie ma prawa, gdyż mąż nie jest dłużnikiem, moim skromnym zdaniem komornik trochę nagina prawo z takim żądaniem,

23 godziny temu, marta_malaa napisał:

Witam dostałam od komornika wezwanie do złożenia wykazu majątku. Mam pytanie czy komornik może wymagać podania danych małżonka wraz z numerem PESEL i adresu zamieszkania? Dodam że nakaz zapłaty jest wydany tylko na mnie .

Nie ma prawa Pani Marto. Pani mąż - jeśli nie jest wpisany w tytule wykonawczym - nie jest dłużnikiem. Może Pani ten fakt zgłosić odpowiednim organom, w tym prezesowi sądu rejonowego, przy którym działa komornik oraz odpowiedniej dla jego siedziby izbie komorniczej. Ponadto wskazujemy, że warto byłoby sprawdzić czy komornik może w ogóle prowadzić egzekucję wobec Pani osoby. W szczególności, czy tytuł wykonawczy stanowiący podstawę egzekucji nie jest wadliwy. To spotykane zjawisko. Pomagamy w tego rodzaju sprawach umorzyć egzekucję oraz odzyskać wszystkie pieniądze zabrane przez komornika. Wstępna analiza sprawy jest całkowicie bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...