kubala12345 Napisano Grudzień 14, 2022 Share Napisano Grudzień 14, 2022 Witam mam następujący problem. Licytacja nieruchomosci w sądzie rejonowym. Nieruchomośc to działka oszacowana na 82tys zł a wylicitytowana za 100tys zł. Licytacja przebiegła pomyślnie, przybicie się uprawomocniło. Zapłaciłem reszte sumy czyli łącznie 100tys zl. Dostałem postanowienie o przysądzeniu właśnosci, które miało się tylko uprawomocnić. W trakcie uprawomocnienia dłużnik zmarł. Komornik przekazał mi że dostane pismo i na własną reke musze spotkac sie z wierzycielem a pozniej sam szukac spadkobierców. Z sądu narazie nic nie dostałem równiez. Czy tak to powinno wygladac? Mam na wlasna reke szukac spadkobiercow gdzies po urzedach i co dalej? Nie mam takiej wiedzy, czlowiek przyszedl tylko wylicytowac aukcje i zakupic nieruchomosc a nie szukac i zalatawiac postepowanie spadkowe. Prosze o pomoc bo nie wiem co robic, mam wrazenie ze komornik sie mna wyrecza a ja nie mam wiedzy co robic dalej... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Grudzień 15, 2022 Share Napisano Grudzień 15, 2022 19 godzin temu, kubala12345 napisał: Witam mam następujący problem. Licytacja nieruchomosci w sądzie rejonowym. Nieruchomośc to działka oszacowana na 82tys zł a wylicitytowana za 100tys zł. Licytacja przebiegła pomyślnie, przybicie się uprawomocniło. Zapłaciłem reszte sumy czyli łącznie 100tys zl. Dostałem postanowienie o przysądzeniu właśnosci, które miało się tylko uprawomocnić. W trakcie uprawomocnienia dłużnik zmarł. Komornik przekazał mi że dostane pismo i na własną reke musze spotkac sie z wierzycielem a pozniej sam szukac spadkobierców. Z sądu narazie nic nie dostałem równiez. Czy tak to powinno wygladac? Mam na wlasna reke szukac spadkobiercow gdzies po urzedach i co dalej? Nie mam takiej wiedzy, czlowiek przyszedl tylko wylicytowac aukcje i zakupic nieruchomosc a nie szukac i zalatawiac postepowanie spadkowe. Prosze o pomoc bo nie wiem co robic, mam wrazenie ze komornik sie mna wyrecza a ja nie mam wiedzy co robic dalej... W takiej sytuacji może Pan złożyć wniosek o stwierdzenie nabycia spadku po dłużniku bez wskazania uczestników. Będą oni szukania przez sąd spadku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się