Skocz do zawartości

Zbieżność komorników / Ich Troje

martines91

Polecane posty

Witam. Sprawa wygląda następująco, Aktualnie spłacam dwóch komorników, jeden zajął moje wynagrodzenie, potrąca kwotę 600zł miesięcznie (mam już spłacone u niego Ok 70% zadłużenia) a drugi zajął moje konto bankowe, lecz po rozmowie z nim zdjął mi blokady i sam go spłacam za pośrednictwem przelewów na kwotę 400zł (spłacone u niego mam już Ok 90% zadłużenia), wczoraj tradycyjnie na święta dostałem informację w bankowości mobilnej o nowym zajęciu komorniczym ale nie mam zablokowanych żadnych środków. I teraz pytanie czy ten trzeci komornik może mi zająć również wynagrodzenie lub konto bankowe ? Czy będzie to wbrew przepisom i traktowane jako zbieżność komornicza dopóki któraś z poprzednich spraw nie zostanie całkowicie zakończona / spłacona?! Pozdrawiam Serdecznie i życzę wszystkim wesołych i bezstresowych świąt. 

10 godzin temu, martines91 napisał:

Witam. Sprawa wygląda następująco, Aktualnie spłacam dwóch komorników, jeden zajął moje wynagrodzenie, potrąca kwotę 600zł miesięcznie (mam już spłacone u niego Ok 70% zadłużenia) a drugi zajął moje konto bankowe, lecz po rozmowie z nim zdjął mi blokady i sam go spłacam za pośrednictwem przelewów na kwotę 400zł (spłacone u niego mam już Ok 90% zadłużenia), wczoraj tradycyjnie na święta dostałem informację w bankowości mobilnej o nowym zajęciu komorniczym ale nie mam zablokowanych żadnych środków. I teraz pytanie czy ten trzeci komornik może mi zająć również wynagrodzenie lub konto bankowe ? Czy będzie to wbrew przepisom i traktowane jako zbieżność komornicza dopóki któraś z poprzednich spraw nie zostanie całkowicie zakończona / spłacona?! Pozdrawiam Serdecznie i życzę wszystkim wesołych i bezstresowych świąt. 

Dzień dobry Przede wszystkim należy sprawdzić czy komornik w ogóle mógł działać w danej sprawie. W szczególności, czy tytuł wykonawczy wydany w sprawie nie jest wadliwy. To spotykane zjawisko. Gdyby okazało się, że w tej konkretnej sprawie tak jest to możliwe stanie się odzyskanie wszystkich zabranych przez komornika pieniędzy. Zajmujemy się pomocą w tego rodzaju sprawach.  Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...