Skocz do zawartości

Zajęcie konta

bartoszwielki

Polecane posty

Witam,

Mam takie pytanie. Komornik zajął mi konto. Według prawa komornik musi pozostawić kwotę 75% minimalnego wynagrodzenia, czyli około 2600zl. Tydzień temu wpłaciłem na konto 2000zl, po czym przelałem od razu całość rodzinie ( opłaty, wynajem). Dzisiaj spodziewam się przelewu na 2500zl. Od rodziny, do wypłaty w bankomacie również przez rodzine. Czy w takim przypadku komornik (bank) zablokuje mi około 1900zl z tej kwoty, czy tak to nie działa? Dziękuję za pomoc

4 godziny temu, bartoszwielki napisał:

Witam,

Mam takie pytanie. Komornik zajął mi konto. Według prawa komornik musi pozostawić kwotę 75% minimalnego wynagrodzenia, czyli około 2600zl. Tydzień temu wpłaciłem na konto 2000zl, po czym przelałem od razu całość rodzinie ( opłaty, wynajem). Dzisiaj spodziewam się przelewu na 2500zl. Od rodziny, do wypłaty w bankomacie również przez rodzine. Czy w takim przypadku komornik (bank) zablokuje mi około 1900zl z tej kwoty, czy tak to nie działa? Dziękuję za pomoc

Dzień dobry Panie Bartoszu. Przede wszystkim należy sprawdzić czy komornik w ogóle mógł działać w danej sprawie. W szczególności, czy tytuł wykonawczy wydany w sprawie nie jest wadliwy. To spotykane zjawisko. Gdyby okazało się, że w tej konkretnej sprawie tak jest to możliwe stanie się odzyskanie wszystkich zabranych przez komornika pieniędzy. U nas wstępna analiza sprawy jest całkowicie bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...