evotec91 Napisano Marzec 18, 2023 Share Napisano Marzec 18, 2023 Witam. Od 5 lat posiadam na koncie zajęcia egzekucyjne oraz zajęcia z wynagrodzenia (około 13 pozyczek na różne kwoty, łączna suma około 60 tys). Przez ten okres skupiłem się tylko na ogarnięciu swojego zdrowia a sprawy finansowe zostawilem na drugim planie. Straciłem całkowita kontrole nad tym co dzieje się ze spłatami i ile tego długu zostało... Baza bik itp. niewiele mówi. Czy jest ktoś kto pokieruje mnie w jaki sposób mam działać by dowiedzieć się co zostało spłacone, co aktualnie spłacam? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Marzec 19, 2023 Share Napisano Marzec 19, 2023 skieruj do każdego komornika pisemny wniosek o przedstawienie rozliczenia sprawy którą prowadzi komornik, poproś w tym że wniosku o wyszczególnienie ile przekazano wierzycielowi pieniędzy, ile zostało do spłaty z podziałem na koszty egzekucyjne, odsetki, koszty sądowe itd., a po za tym czy odbierano korespondencje sądową w tych sprawach? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evotec91 Napisano Marzec 19, 2023 Autor Share Napisano Marzec 19, 2023 Ok. W takim razie tak też zrobię. Nie odbierano. Nie było mnie na miejscu. Czyli rozumiem, że jedyna opcja będzie znalezienie komornika odp. Za każde zajęcie i napisanie pisma :)? Bardzo dziękuję za odpowiedź Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Marzec 20, 2023 Share Napisano Marzec 20, 2023 Dnia 18.03.2023 o 12:19, evotec91 napisał: Witam. Od 5 lat posiadam na koncie zajęcia egzekucyjne oraz zajęcia z wynagrodzenia (około 13 pozyczek na różne kwoty, łączna suma około 60 tys). Przez ten okres skupiłem się tylko na ogarnięciu swojego zdrowia a sprawy finansowe zostawilem na drugim planie. Straciłem całkowita kontrole nad tym co dzieje się ze spłatami i ile tego długu zostało... Baza bik itp. niewiele mówi. Czy jest ktoś kto pokieruje mnie w jaki sposób mam działać by dowiedzieć się co zostało spłacone, co aktualnie spłacam? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Dzień dobry. Przede wszystkim należy sprawdzić czy komornik w ogóle mógł działać w danej sprawie. W szczególności, czy tytuł wykonawczy wydany w sprawie nie jest wadliwy. To spotykane zjawisko. Gdyby okazało się, że w tej konkretnej sprawie tak jest to możliwe stanie się odzyskanie wszystkich zabranych przez komornika pieniędzy. Zajmujemy się pomocą w tego rodzaju sprawach. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Marzec 20, 2023 Share Napisano Marzec 20, 2023 Dnia 19.03.2023 o 16:02, evotec91 napisał: Nie odbierano. Nie było mnie na miejscu. adres dla pozwanego był zły czy też byłeś może w delegacji, w szpitalu, za granicą? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evotec91 Napisano Marzec 20, 2023 Autor Share Napisano Marzec 20, 2023 28 minut temu, robson21 napisał: adres dla pozwanego był zły czy też byłeś może w delegacji, w szpitalu, za granicą? Był dobry ale przychodził na adres rodziców a tam na ten czas mnie nie było Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Marzec 21, 2023 Share Napisano Marzec 21, 2023 14 godzin temu, evotec91 napisał: Był dobry ale przychodził na adres rodziców a tam na ten czas mnie nie było W takiej sytuacji wygląda na to, że będą podstawy do uchylenia tytułu wykonawczego i umorzenia egzekucji oraz odzyskania środków zabranych przez komornika. W naszej kancelarii zawodowo zajmujemy się pomocą w tego rodzaju sprawach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Marzec 21, 2023 Share Napisano Marzec 21, 2023 21 godzin temu, evotec91 napisał: Był dobry ale przychodził na adres rodziców a tam na ten czas mnie nie było a czy posiadasz jakieś rachunki, faktury na inny adres zamieszkania podczas próby doręczenia przesyłek sądowych z nakazem i pozwem? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evotec91 Napisano Marzec 21, 2023 Autor Share Napisano Marzec 21, 2023 6 godzin temu, robson21 napisał: a czy posiadasz jakieś rachunki, faktury na inny adres zamieszkania podczas próby doręczenia przesyłek sądowych z nakazem i pozwem? Nie posiadam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Marzec 22, 2023 Share Napisano Marzec 22, 2023 17 godzin temu, evotec91 napisał: Nie posiadam czyli nikt nie odebrał litu poleconego z sądu, nawet dorośli mieszkańcy mieszkania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evotec91 Napisano Marzec 22, 2023 Autor Share Napisano Marzec 22, 2023 4 godziny temu, robson21 napisał: czyli nikt nie odebrał litu poleconego z sądu, nawet dorośli mieszkańcy mieszkania. 2 pierwsze zostały odebrane. Reszta co przychodziło to tylko awiza i były nie ruszane Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Marzec 23, 2023 Share Napisano Marzec 23, 2023 7 godzin temu, evotec91 napisał: 2 pierwsze zostały odebrane przez Ciebie czy też przez domownika? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evotec91 Napisano Marzec 25, 2023 Autor Share Napisano Marzec 25, 2023 Dnia 23.03.2023 o 04:10, robson21 napisał: przez Ciebie czy też przez domownika? Przeze mnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Marzec 25, 2023 Share Napisano Marzec 25, 2023 1 godzinę temu, evotec91 napisał: Przeze mnie zatem brak reakcji z twoje strony doprowadziło do wizyty komornika na koncie bankowym, na wypłacie itd, dwie sprawy samemu położono. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evotec91 Napisano Marzec 25, 2023 Autor Share Napisano Marzec 25, 2023 Ok dzięki za info. W takim razie napisze te wnioski do komornika o wykazie splat danych zajęć egz. Podejrzewam że zajęcia które widnieją na liście w koncie bankowym niektóre z nich już dawno są spłacone przez egzekucje z wynagrodzenia. Tylko będę potrzebował potwierdzenia i inf. na ten temat od komornika by bank je usunął z listy. Dobrze mysle? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Marzec 25, 2023 Share Napisano Marzec 25, 2023 6 godzin temu, evotec91 napisał: Ok dzięki za info. W takim razie napisze te wnioski do komornika o wykazie splat danych zajęć egz. Podejrzewam że zajęcia które widnieją na liście w koncie bankowym niektóre z nich już dawno są spłacone przez egzekucje z wynagrodzenia. Tylko będę potrzebował potwierdzenia i inf. na ten temat od komornika by bank je usunął z listy. Dobrze mysle? po zakończeniu egzekucji komorniczej w wyniku spłaty kwoty zobowiązania wynikającego z tytułu wykonawczego, to obowiązkiem komornika jest zdjęcie "blokady" z konta bankowego, jeżeli tego nie zrobił bo zapomniał, to należy złożyć pisemny wniosek do komornika, aby to on poinformował bank o usunięciu blokady na koncie, 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się