monoii Napisano Marzec 27, 2023 Share Napisano Marzec 27, 2023 Witam. Mam pytanie. Na moim rachunku bankowym mam zajęcia komornicze, dwóch komorników ( trzy sprawy) i zbieg egzekucji. Mąż wysłał wniosek do Familienkasse o Kindergeld ( niemiecki zasiłek rodzinny na wspólne dzieci ). Podał mój rachunek bankowy do wypłat ( ten zajęty). Co teraz? Czy jak pieniądze wpłyną to zostaną zablokowane? Co zrobić, żeby tak się nie stało? Przecież to pieniądze na dzieci o nie powinny podlegać egzekucji. Proszę o radę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Marzec 28, 2023 Share Napisano Marzec 28, 2023 12 godzin temu, monoii napisał: Witam. Mam pytanie. Na moim rachunku bankowym mam zajęcia komornicze, dwóch komorników ( trzy sprawy) i zbieg egzekucji. Mąż wysłał wniosek do Familienkasse o Kindergeld ( niemiecki zasiłek rodzinny na wspólne dzieci ). Podał mój rachunek bankowy do wypłat ( ten zajęty). Co teraz? Czy jak pieniądze wpłyną to zostaną zablokowane? Co zrobić, żeby tak się nie stało? Przecież to pieniądze na dzieci o nie powinny podlegać egzekucji. Proszę o radę Dzień dobry. Przede wszystkim należy sprawdzić czy komornik w ogóle mógł działać w danej sprawie. Być może komornik działa na podstawie wadliwego tytułu wykonawczego, który należy usunąć. Gdyby okazało się, że w tej konkretnej sprawie tak jest to możliwe stanie się odzyskanie wszystkich zabranych przez komornika pieniędzy. Zajmujemy się pomocą w tego rodzaju sprawach. zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się