Skocz do zawartości

Komornik kindergeld

monoii

Polecane posty

Witam. Mam pytanie. Na moim rachunku bankowym mam zajęcia komornicze, dwóch komorników ( trzy sprawy) i zbieg egzekucji. Mąż wysłał wniosek do Familienkasse o Kindergeld ( niemiecki zasiłek rodzinny na wspólne dzieci ). Podał mój rachunek bankowy do wypłat ( ten zajęty). Co teraz? Czy jak pieniądze wpłyną to zostaną zablokowane? Co zrobić, żeby tak się nie stało? Przecież to pieniądze na dzieci o nie powinny podlegać egzekucji. Proszę o radę 

12 godzin temu, monoii napisał:

Witam. Mam pytanie. Na moim rachunku bankowym mam zajęcia komornicze, dwóch komorników ( trzy sprawy) i zbieg egzekucji. Mąż wysłał wniosek do Familienkasse o Kindergeld ( niemiecki zasiłek rodzinny na wspólne dzieci ). Podał mój rachunek bankowy do wypłat ( ten zajęty). Co teraz? Czy jak pieniądze wpłyną to zostaną zablokowane? Co zrobić, żeby tak się nie stało? Przecież to pieniądze na dzieci o nie powinny podlegać egzekucji. Proszę o radę 

Dzień dobry. Przede wszystkim należy sprawdzić czy komornik w ogóle mógł działać w danej sprawie. Być może komornik działa na podstawie wadliwego tytułu wykonawczego, który należy usunąć. Gdyby okazało się, że w tej konkretnej sprawie tak jest to możliwe stanie się odzyskanie wszystkich zabranych przez komornika pieniędzy. Zajmujemy się pomocą w tego rodzaju sprawach. zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...