Ezio92 Napisano Maj 3, 2023 Share Napisano Maj 3, 2023 Witam Tak jak w temacie. Mniej więcej. Ostatnio miałam nie miłą niespodziankę gdy komornik w ciągu miesiąca 3x wparował na wynagrodzenie. 1 raz podczas pensji , 2 raz za 13 pensje a 3 raz zabrał resztę trzynastki wchodząc i blokując konto bankowe. Zadzwoniłam 1h rozmawiałem, typowe mydlenie oczu ale gdy zapytałam ile zostało powiedział że cytując no ok 15 tysięcy......... 6 lat temu było tyle samo więc coś mi się tu nie zgadza. Co miesiąc ze zwykłej pensji sprawdzając na pasku komornik zabiera 700-800 zł . I Tu moje pytanie czy naprawdę przez 6 lat długi tak urosły że nie jestem w stanie tego spłacić ?. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Maj 3, 2023 Share Napisano Maj 3, 2023 4 godziny temu, Ezio92 napisał: Tak jak w temacie. Mniej więcej. Ostatnio miałam nie miłą niespodziankę gdy komornik w ciągu miesiąca 3x wparował na wynagrodzenie. 1 raz podczas pensji , 2 raz za 13 pensje a 3 raz zabrał resztę trzynastki wchodząc i blokując konto bankowe. Zadzwoniłam 1h rozmawiałem, typowe mydlenie oczu ale gdy zapytałam ile zostało powiedział że cytując no ok 15 tysięcy......... 6 lat temu było tyle samo więc coś mi się tu nie zgadza. Co miesiąc ze zwykłej pensji sprawdzając na pasku komornik zabiera 700-800 zł . I Tu moje pytanie czy naprawdę przez 6 lat długi tak urosły że nie jestem w stanie tego spłacić ?. 1. złóż pisemny wniosek o rozliczenie wpłat jakie dokonał zakład pracy inaczej mówiąc niech komornik poda aktualny stan sprawy, 2. czy w tej sprawie odbierano jakąkolwiek korespondencje z sądu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ezio92 Napisano Maj 3, 2023 Autor Share Napisano Maj 3, 2023 1. Tak złoże ale podobno jest on płatny. Czy to prawda ? 2. Ost korespondencja z sondy była 5-6 lat temu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Maj 3, 2023 Share Napisano Maj 3, 2023 5 minut temu, Ezio92 napisał: . Tak złoże ale podobno jest on płatny. Czy to prawda ? z tego co pamiętam, to raczej nie, a jeżeli tak to niech komornik wskaże odpowiednie artykuły na których opiera swój pogląd, obowiązkiem komornika jest odpowiedzieć pisemnie każdej ze stron postępowania, 8 minut temu, Ezio92 napisał: Ost korespondencja z sondy była 5-6 lat temu pytam jeszcze raz, czy była odbierana przez dłużnika osobiście czy przez innego członka rodziny? czy komornik działa na podstawie prawomocnego nakazu zapłaty?, i jaki sąd wydał nakaz zapłaty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ezio92 Napisano Maj 3, 2023 Autor Share Napisano Maj 3, 2023 Tak ja odbierałam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Maj 3, 2023 Share Napisano Maj 3, 2023 4 minuty temu, Ezio92 napisał: Tak ja odbierałam zatem pozostaje spłacać zobowiązanie, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ezio92 Napisano Maj 3, 2023 Autor Share Napisano Maj 3, 2023 Ja wiem pogodziłam się ze spłacaniem tylko..... chodzi mi ze w tym miesiącu zabrał mi z pensji , 60% trzynastki i tyg. później zabrał resztę trzynastki blokując konto. Dzwoniąc do niego powiedział że to nie On złożył pismo do banku o blokadę tylko bank. Twierdząc ze to PRAWO BANKOWE. I po tych 6 latach nadal twierdzi że jest 15 tys. do końca czyli przez 6 lat nic się nie spłaciło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Maj 3, 2023 Share Napisano Maj 3, 2023 18 minut temu, Ezio92 napisał: Ja wiem pogodziłam się ze spłacaniem tylko..... chodzi mi ze w tym miesiącu zabrał mi z pensji , 60% trzynastki i tyg. później zabrał resztę trzynastki blokując konto. Dzwoniąc do niego powiedział że to nie On złożył pismo do banku o blokadę tylko bank. Twierdząc ze to PRAWO BANKOWE. I po tych 6 latach nadal twierdzi że jest 15 tys. do końca czyli przez 6 lat nic się nie spłaciło. spróbuj jeszcze złożyć pisemny wniosek o ograniczenie egzekucji z konta bankowego na które wpływają środki z wynagrodzenia za pracę pomniejszone już przez pracodawcę w wyniku zajęcia wynagrodzenia u pracodawcy, w ten sposób może unikniesz takich sytuacji w przyszłości, a złożyć nie zaszkodzi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się