Paula Napisano Maj 10, 2023 Share Napisano Maj 10, 2023 Dzień dobry, 13 lat temu wyjechałam za granicę i niestety zostawiłam nie do końca spłaconą pożyczkę po za bankową, pierwszy wyrok o spłatę zapadł w 2013 roku ale nie mieli z czego zabrać zadłużenia, teraz jestem już w Polsce i dostałam informację o zajęciu konta bankowego, natomiast nie otrzymałam jeszcze żadnych dokumentów bo dopiero mają wysłać. Chciałam zapytać kiedy dług się przedawnia? Czy muszę to spłacać po tylu latach? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Maj 11, 2023 Share Napisano Maj 11, 2023 17 godzin temu, Paula napisał: Dzień dobry, 13 lat temu wyjechałam za granicę i niestety zostawiłam nie do końca spłaconą pożyczkę po za bankową, pierwszy wyrok o spłatę zapadł w 2013 roku ale nie mieli z czego zabrać zadłużenia, teraz jestem już w Polsce i dostałam informację o zajęciu konta bankowego, natomiast nie otrzymałam jeszcze żadnych dokumentów bo dopiero mają wysłać. Chciałam zapytać kiedy dług się przedawnia? Czy muszę to spłacać po tylu latach? Dzień dobry Pani Paulo. Już z wstępnych informacji wynika, że możemy mieć w sprawie z wadliwym tytułem wykonawczym, tj. taki, który nie został Pani nigdy skutecznie doręczony, a jest na jego podstawie prowadzona egzekucja komornicza. Gdyby tak faktycznie było (trzeba to zweryfikować), to wówczas możliwe byłoby podjęcie skutecznych działań oddłużeniowych, w tym umorzenie egzekucji i odzyskanie wszystkich pieniędzy zabranych dotychczas przez komornika. Zajmujemy się takimi sprawami zawodowo, a wstępna analiza sprawy jest u nas bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paula Napisano Maj 11, 2023 Autor Share Napisano Maj 11, 2023 Dziękuję, odezwę się do Państwa jak otrzymam papiery od komornika. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się