Skocz do zawartości

Zwolnienia grupowe a odprawa

Lucky77

Polecane posty

Dzień dobry.

Przychodzę z pytaniem. Mam zajęcie komornicze z powodu niepłacenia kredytu. Moja obecna firma likwiduje swój oddział w Polsce i będą zwolnienia grupowe.

Związki zawodowe dogadały się z pracodawcą o wypłatę odpraw pracownikom.

Mamy otrzymać:

3 x pensja + 3 x pensja (jako bonus) oraz 3000 zł (odprowadzony z tego podatek bez składek) za każdy przepracowany rok. Pytanie jest takie. Czy komornik zabierze mi wszystko oprócz 3 ustawowych odpraw(wiadomo po potrąceniu), czy jest szansa na coś więcej? Jeśli były podobne tematy to przepraszam ale stresuję się tą sytuacją.

14 godzin temu, Lucky77 napisał:

Dzień dobry.

Przychodzę z pytaniem. Mam zajęcie komornicze z powodu niepłacenia kredytu. Moja obecna firma likwiduje swój oddział w Polsce i będą zwolnienia grupowe.

Związki zawodowe dogadały się z pracodawcą o wypłatę odpraw pracownikom.

Mamy otrzymać:

3 x pensja + 3 x pensja (jako bonus) oraz 3000 zł (odprowadzony z tego podatek bez składek) za każdy przepracowany rok. Pytanie jest takie. Czy komornik zabierze mi wszystko oprócz 3 ustawowych odpraw(wiadomo po potrąceniu), czy jest szansa na coś więcej? Jeśli były podobne tematy to przepraszam ale stresuję się tą sytuacją.

Dzień dobry. Zacznijmy od tego: czy zanim pojawił się u Pana komornik otrzymywał Pan jakiekolwiek pisma z sądu w swojej sprawie? Np. nakazy zapłaty?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...