michu332 Napisano Czerwiec 12, 2023 Share Napisano Czerwiec 12, 2023 Mam taki trochę niecodzienny problem z windykacją. Otóż w 2019 roku wygrałem sprawę z jednym z funduszy sekurytuzacyjnych. Sąd Rejonowy umorzył sprawę, zapłaciłem prawnikowi i temat załatwiony. Wszystko było ok do marca 2023 kiedy jakaś firma windykacyjna powiadomiła mnie o kupnie wierzytelności od mojego byłego wierzyciela i w kolejnym piśmie żądają spłaty długu, którego dotyczyła sprawa. Sprawdziłem, oczywiście chodzi im o sprawę, która była umorzona w 2019 roku w Sądzie Rejonowym. W piśmie posługują się tytułem egzekucyjnym z 2017 roku i starą sygnaturą bodajże z 2014 roku, tłumaczyłem im że w 2019 roku sprawa została umorzona ale bez skutku, maja swoje argumenty i koniec. Jak się pozbyć tych typków ? Myślicie że komornik zbada sprawę czy ślepo zacznie działania windykacyjne ? Sprawa jest dla mnie o tyle niekomfortowa, że zmagam z kilkoma postępowaniami sądowymi i komornicznymi i chciałbym mieć wreszcie spokój z najstarszymi sprawami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Czerwiec 12, 2023 Share Napisano Czerwiec 12, 2023 33 minuty temu, michu332 napisał: Sąd Rejonowy umorzył sprawę, sąd oddalił pozew?, bo umorzenie postępowania sądowego to coś innego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 13, 2023 Share Napisano Czerwiec 13, 2023 12 godzin temu, michu332 napisał: Mam taki trochę niecodzienny problem z windykacją. Otóż w 2019 roku wygrałem sprawę z jednym z funduszy sekurytuzacyjnych. Sąd Rejonowy umorzył sprawę, zapłaciłem prawnikowi i temat załatwiony. Wszystko było ok do marca 2023 kiedy jakaś firma windykacyjna powiadomiła mnie o kupnie wierzytelności od mojego byłego wierzyciela i w kolejnym piśmie żądają spłaty długu, którego dotyczyła sprawa. Sprawdziłem, oczywiście chodzi im o sprawę, która była umorzona w 2019 roku w Sądzie Rejonowym. W piśmie posługują się tytułem egzekucyjnym z 2017 roku i starą sygnaturą bodajże z 2014 roku, tłumaczyłem im że w 2019 roku sprawa została umorzona ale bez skutku, maja swoje argumenty i koniec. Jak się pozbyć tych typków ? Myślicie że komornik zbada sprawę czy ślepo zacznie działania windykacyjne ? Sprawa jest dla mnie o tyle niekomfortowa, że zmagam z kilkoma postępowaniami sądowymi i komornicznymi i chciałbym mieć wreszcie spokój z najstarszymi sprawami. Dzień dobry. Wiele wskazuje na to, że rozstrzygnięcie w Pana sprawie nie miało charakteru merytorycznego, ale formalny. Umorzenie postepowania w sprawie nie dotyczyło istoty roszczenia, a więc formalnie postepowanie zostało umorzone, ale dług i całe zobowiązanie nadal istnieje i może być przedmiotem dochodzenia przez wierzyciela. Z opisu sprawy ponadto wynika, że ma Pan aktualnie prowadzone postepowania sądowe i egzekucyjne. Warto byłoby sprawdzić co w tych sprawach da się zrobić. Mamy wieloletnie doświadczenie w pomocy osobom zadłużonym. Wstępna analiza sprawy jest u nas bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu. Nasze pełne dane kontaktowe dostępne są tutaj: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michu332 Napisano Czerwiec 13, 2023 Autor Share Napisano Czerwiec 13, 2023 @robson21Radca prawny, który wówczas zajmował się sprawą poinformował mnie wówczas, że jest to orzeczenie kończące postępowanie w sprawie tego funduszu. Sąd wydał postanowienie w ramach którego wskazał że postanawia umorzyć postępowanie w sprawie. Wszedłem na akta sprawy w sądzie elektronicznym w Lublinie, jest faktycznie informacja o przekazaniu do sądu rejonowego w Warszawie, jest informacja że sprawa została prawomocnie zakończona w 2020 roku, a jednocześnie w 2023 roku fundusz wystawił nowego pełnomocnika i ustanowił komunikację elektroniczną. @EUROLEGE Kancelariaczyli mam rozumiem że mimo że sprawa została zakończona wierzyciel może w nieskończoność podawać mnie do sądu ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 14, 2023 Share Napisano Czerwiec 14, 2023 Jeśli sprawa została zakończona postanowieniem o umorzeniu postępowania a nie wyrokiem, to TAK, wierzyciel może nadal złożyć pozew do sądu i oczywiście domagać się zapłaty. Czy słusznie? Czy zobowiązanie istnieje, nie jest zawyżone, przedawnione? Tego nie wiemy i należałoby ewentualnie to sprawdzić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 12 Napisano 2 Maj Share Napisano 2 Maj Ja natomiast mam problem z firma proficredyt . Była prowadzona sprawa która zakończyła się sukcesem wygrana uchyla w całości nakaz zapłaty a koszta sądowe firma pożyczkowa zapłaciła . Wiec kancelaria Eurolege jest najlepsza pełne zaufanie zawsze będę polecać nie ma lepszych pełny profesjonalizm i zawsze można na nich liczyć . Ale przejdę nadal po 4 latach od sprawy tego roku otrzymałam SMS w którym były zawarte paragrafy 297 oraz 286 które nie tycza się co do mojej osoby szok jednym słowem . . Z proficredyt rozmowa o co chodzi (windykatorem)który stwierdził ze powinnam tą pożyczkę spłacić oraz koszta sądowe które oni zapłacili za przegrana sprawę normalnie cyrk . Teraz jestem pełna obaw co jeszcze wymyśla aby utrudnić człowiekowi życie . Natomiast prawnik uspokoił mnie aby się nie martwić . Wyrok jest sprawa wygrana . Naprawdę z całego serca polecam Kancelarie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 6 Maj Share Napisano 6 Maj Dnia 2.05.2024 o 16:56, Gość 12 napisał: Ja natomiast mam problem z firma proficredyt . Była prowadzona sprawa która zakończyła się sukcesem wygrana uchyla w całości nakaz zapłaty a koszta sądowe firma pożyczkowa zapłaciła . Wiec kancelaria Eurolege jest najlepsza pełne zaufanie zawsze będę polecać nie ma lepszych pełny profesjonalizm i zawsze można na nich liczyć . Ale przejdę nadal po 4 latach od sprawy tego roku otrzymałam SMS w którym były zawarte paragrafy 297 oraz 286 które nie tycza się co do mojej osoby szok jednym słowem . . Z proficredyt rozmowa o co chodzi (windykatorem)który stwierdził ze powinnam tą pożyczkę spłacić oraz koszta sądowe które oni zapłacili za przegrana sprawę normalnie cyrk . Teraz jestem pełna obaw co jeszcze wymyśla aby utrudnić człowiekowi życie . Natomiast prawnik uspokoił mnie aby się nie martwić . Wyrok jest sprawa wygrana . Naprawdę z całego serca polecam Kancelarie Bardzo nam miło, że mogliśmy pomóc 🙂 A w przypadku takich działań firmy windykacyjnej to windykator straszący postępowaniem karnym w celu zapłaty należności (która nie została z resztą stwierdzona wyrokiem, a roszczenie zostało oddalone), popełnia oczywiste przestępstwo. Zgłoszenie takiej osoby organom ścigania powinno rozwiązać sprawę nękania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 12 Napisano 13 Maj Share Napisano 13 Maj Jestem Bardzo zadowolona jesteście wielcy 💪👍. Mam tez drugą sprawę która prowadzi komornik też Proficredyt ale niestety nie posiadam już dokumentów pożyczki i po prostu niewiem co zrobić aby państwo mi pomogli w drugiej sprawie . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 14 Maj Share Napisano 14 Maj 15 godzin temu, Gość 12 napisał: Jestem Bardzo zadowolona jesteście wielcy 💪👍. Mam tez drugą sprawę która prowadzi komornik też Proficredyt ale niestety nie posiadam już dokumentów pożyczki i po prostu niewiem co zrobić aby państwo mi pomogli w drugiej sprawie . Bardzo nam miło, że mogliśmy pomóc w jednej sprawie 🙂 Natomiast co do sprawy komorniczej to też w takich pomagamy, ale potrzebujemy głównie dokumentów z sądu. Czy kontaktował się już Pan z naszym biurem obsługi w tej drugiej sprawie dotyczącej Profi Credit? Jeśli nie to gorąco zachęcamy. Zobaczymy co da się w sprawie zrobić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 12 Napisano 17 Maj Share Napisano 17 Maj Niestety nie posiadam dokumentów żadnych z sądu ani odnośnie tego drugiego kredytu . Dlatego Komornik prowadzi sprawę bo nie mam jak się obronić niestety . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaudia18 Napisano 4 Październik Share Napisano 4 Październik A ja chciałam zapytać o windykację vex jak sobie z nimi radzić ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano 5 Październik Share Napisano 5 Październik 18 godzin temu, Klaudia18 napisał: A ja chciałam zapytać o windykację vex jak sobie z nimi radzić ? Po pierwsze - windykacja czy osoba która podaję się za windykatora to zwykła osoba z którą nie musisz rozmawiać ani nie musisz wpuszczać do mieszkania czy do prywatnego domu, po drugie - w przypadku ciągłych i notorycznych telefonów od windykacji proponuję blokować numery, jeżeli ostatecznie chcesz z windykacją rozmawiać to tylko pisemnie (ale niech oni tylko przysyłają jakieś pisemka) i nie przez telefon, po trzecie - żadnych obietnic się nie proponuję, gdyż nagrana rozmowa może być użyta przeciwko tobie w sądzie, zatem proponuję zaparzyć melise forte i uzbroić się w cierpliwość. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaudia18 Napisano 6 Październik Share Napisano 6 Październik Dnia 5.10.2024 o 12:03, robson21 napisał: Po pierwsze - windykacja czy osoba która podaję się za windykatora to zwykła osoba z którą nie musisz rozmawiać ani nie musisz wpuszczać do mieszkania czy do prywatnego domu, po drugie - w przypadku ciągłych i notorycznych telefonów od windykacji proponuję blokować numery, jeżeli ostatecznie chcesz z windykacją rozmawiać to tylko pisemnie (ale niech oni tylko przysyłają jakieś pisemka) i nie przez telefon, po trzecie - żadnych obietnic się nie proponuję, gdyż nagrana rozmowa może być użyta przeciwko tobie w sądzie, zatem proponuję zaparzyć melise forte i uzbroić się w cierpliwość. Dziękuje za odpowiedź , na ten moment jest cisza z ich strony oczywiście nie mam zamiaru im nic obiecywać ale czytałam że to dość chamska windykacja i cuda wianki wyprawiają.. a nie ukrywam że nie chce żeby mi tu ktoś przyjeżdżał bo mieszkam obok teściów i nie chce żeby wiedzieli o moich problemach Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 7 Październik Share Napisano 7 Październik 20 godzin temu, Klaudia18 napisał: Dziękuje za odpowiedź , na ten moment jest cisza z ich strony oczywiście nie mam zamiaru im nic obiecywać ale czytałam że to dość chamska windykacja i cuda wianki wyprawiają.. a nie ukrywam że nie chce żeby mi tu ktoś przyjeżdżał bo mieszkam obok teściów i nie chce żeby wiedzieli o moich problemach Temat jest w osobnym wątku: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się