annaanna Napisano Listopad 15, 2023 Share Napisano Listopad 15, 2023 Dzień dobry, proszę o poradę. Posiadam nakaz zapłaty ze SKOK Stefczyka i PROFI CREDIT o ile ws PC sprawa jest dość prosta to dla mnie jednak zbyt trudna. Ogromne koszta udzielonej pożyczki, nakaz zapłaty i muszę to spłacać mimo, że już dawno jestem poza spłatą kapitału. I rosną mi odsetki dzienne od odsetek PC. Czy da się coś z tym jeszcze zrobić mimo nakazu zapłaty i egzekucji komorniczej? SKOK Stefczyka, tutaj sprawa jest trudniejsza. Sytuacja zarówno mojego męża jak i moja jest bliźniaczo podobna. Mieliśmy osobne umowy kredytowe. Zaczęliśmy od pożyczki numer 1, spłacaliśmy wszystko jak należy. Następnie jakieś "dobranie" środków, dodatkowe prowizje, opłaty. Ważne ubezpieczenie kredytu. W pewnej chwili doszliśmy do ściany ugody, u męża była to łącznie 5 umowa ze SKOK, u mnie 3. Dostaliśmy ugodę, w której dług rzędu plus minus 11 000 zł na osobę z odsetkami, urósł do ponad 23 000 zł, a okres kredytowania wydłużył się do 10 lat. W tamtej chwili uważaliśmy, że to najlepsza opcja by uniknąć komornika. Doliczono nam nowe koszta udzielenia pożyczki, gdzie była to ugoda!! Ponownie policzono odsetki mam wrażenie, że odsetki od kwoty poprzedniej wraz z odsetkami. Nie wiem czy jasno tłumaczę. Do tego mimo spłat ugody, w ratach, które były dla nas osiągalne, nagle zaczęto nam podnosić wysokość raty o kilkadziesiąt złotych dla każdego z nas co 3 miesiące. Finalnie nie byliśmy w stanie zamknąć budżetu domowego i doszło do wypowiedzenia umowy ugody a następnie nakazu zapłaty i komornika. Czy istnieją jakieś punkty umowy, które można by podważać ewentualnie w sądzie, doliczanie niesłusznych opłat, lub tzw klauzule abuzywne, na które można by się powołać, mimo, że sprawa jest już u komornika? Jestem gotowa przedstawić dokumenty do sprawy jeśli ktoś mógłby mi pomóc. Bardzo proszę o podpowiedzi i z góry dziękuję za pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Listopad 16, 2023 Share Napisano Listopad 16, 2023 Dzień dobry. Nie podejmujcie Państwo żadnych działań bez konsultacji prawnej. Być może w sprawie da się zrobić więcej. Nie jest wykluczone, że zawarte umowy obarczone są wadami skutkującymi możliwością zastosowania sankcji kredytu darmowego, o której pisaliśmy szeroko na naszym blogu w tym miejscu: https://www.eurolege.pl/sankcja-kredytu-darmowego/ Zajmujemy się wszechstronną analizą tego rodzaju spraw oraz pomocą w ich załatwianiu. Potrzebujemy jednak więcej informacji oraz dokumentów w celu przeprowadzenia analizy prawnej, która u nas jest zawsze bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się