Skocz do zawartości

Dlugi.info zostałem wpisany co zrobić? Wykreślenie wpisu z dlugi.info

Gość PawelBor

Polecane posty

Gość PawelBor

Dostałem wiadomość ze strony dlugi.info, że mój rzekomy dług został wpisany na giełdę długów. Teraz ku mojemu zaskoczeniu wszystkie moje dane są widoczne w Internecie, nawet adres zamieszkania. Mieszkam w małym mieście i na pewno będzie można mnie łatwo zidentyfikować. Dla mnie to duży problem, bo nie chcę mieć wśród sąsiadów opinii niesolidnego dłużnika.

Chcę jeszcze dodać, że to jest sprawa, w której sąd rozpoznawał sprawę i pozew został prawomocnie oddalony w całości. Więc dlaczego mnie wpisali na tą stronę skoro długu nie ma (zdaniem sądu). Czy coś można z tym zrobić? Jak mogę się wykreślić wpis z tej strony i czy mam prawo starać się o jakieś odszkodowanie?

• 2 months later...
Dnia 25.06.2019 o 22:23, Gość PawelBor napisał:

Dostałem wiadomość ze strony dlugi.info, że mój rzekomy dług został wpisany na giełdę długów. Teraz ku mojemu zaskoczeniu wszystkie moje dane są widoczne w internecie, nawet adres zamieszkania. Mieszkam w małym mieście i na pewno będzie można mnie łatwo zidentyfikować. Dla mnie to duży problem, bo nie chcę mieć wśród sąsiadów opinii niesolidnego dłużnika.

Chcę jeszcze dodać, że to jest sprawa, w której sąd rozpoznawał sprawę i pozew został prawomocnie oddalony w całości. Więc dlaczego mnie wpisali na tą stronę skoro długu nie ma (zdaniem sądu). Czy coś można z tym zrobić? Jak mogę się wykreślić z tej strony i czy mam prawo starać się o jakieś odszkodowanie?

Jest to działanie bezprawne, gdyż sąd stwierdził, że długu nie ma. Tak? Więc jak można sprzedać coś, czego nie ma. Mój mąż ma podobna sprawę i dotyczy ona Inkasa Kredytowego. Może to  powszechny proceder w celu wyłudzenia?

• 7 months later...

Jak macie przedawniony dług i jest wystawiony na długi info to spłata i tak nic nie da...nie opłaca się.miałam prawie 600 zł (z 300 urosło na 600)dług był przedawniony jednak nie chciałam aby moje dane wisiały w internecie...dług dawno spłaciłam,niby jako dłużniczka w długach info już nie figuruję jednak po wpisaniu swojego imienia i nazwiska w wyszukiwarce nadal otwiera się kilka linków i widać zadłużenie...spłata nic nie dała,pisałam najpierw do długi info aby coś z tym zrobili a oni że jestem wykreślona i trzeba do googli pisać.Google wysyłają gotowe formułki i też na kogoś tam zwalają winę...a ja nadal wiszę jakbym była dłużnikiem.Gdybym wiedziała że tak to będzie wyglądało to nie spłaciłabym tego długu...był przedawniony i nawet do komornika nie mogli by już z tym iść...powołałam się na prawo do bycia zapomnianymi nic to nie dało

Dnia 25.06.2019 o 22:23, Gość PawelBor napisał:

Dostałem wiadomość ze strony dlugi.info, że mój rzekomy dług został wpisany na giełdę długów. Teraz ku mojemu zaskoczeniu wszystkie moje dane są widoczne w Internecie, nawet adres zamieszkania. Mieszkam w małym mieście i na pewno będzie można mnie łatwo zidentyfikować. Dla mnie to duży problem, bo nie chcę mieć wśród sąsiadów opinii niesolidnego dłużnika.

Chcę jeszcze dodać, że to jest sprawa, w której sąd rozpoznawał sprawę i pozew został prawomocnie oddalony w całości. Więc dlaczego mnie wpisali na tą stronę skoro długu nie ma (zdaniem sądu). Czy coś można z tym zrobić? Jak mogę się wykreślić wpis z tej strony i czy mam prawo starać się o jakieś odszkodowanie?

Panie Pawle, jeśli sprawa była już przedmiotem rozpatrzenia i sąd oddalił powództwo w całości, to niewątpliwie wpis jest nieprawidłowy. Należy jak najszybciej skontaktować się z firmą prowadzącą rejestr i zażądać natychmiastowego usunięcia wpisu. Jeśli to nie poskutkuje, to należy skierować swoje kroki do miejskiego (powiatowego) rzecznika praw konsumenta oraz UOKiK. Dodatkowo, za błędne wpisy przysługuje Panu zadośćuczynienie za wyrządzone krzywdy związane z nieprawidłowym wpisem. Za dokonanie nieprawidłowego wpisu zasadniczo odpowiada ten, który ten wpis zamieszcza w bazie. Odpowiedzialność może ponosić także podmiot zarządzający rejestrem, jeśli nie usuwa wpisu mimo uzasadnionego wezwania do jego usunięcia.

Jeśli potrzebuje Pan pomocy w temacie wykreślenia oraz reprezentacji i pomocy w tej sprawie to zapraszamy do kontaktu.

Zgłoszenia swojej sprawy można dokonywać:

·        telefonicznie dzwoniąc pod numer: 530 333 130,

·        wysyłając maila na: kontakt@eurolege.pl albo

·        wysyłając zgłoszenie przez formularz dostępny na naszej stronie internetowej:  https://www.eurolege.pl/anuluj-dlug-2/

Wstępna analiza sprawy jest zawsze bezpłatna.

• EUROLEGE Kancelaria changed the title to Dlugi.info zostałem wpisany co zrobić? Wykreślenie wpisu z dlugi.info

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...