Skocz do zawartości

Komornik a umowa zlecenie

switekswitek23

Polecane posty

Cześć! W skrócie mam paru komorników,  około 35 tyś długu. Mam też zajęcie na koncie bankowym, obecnie pracuję na umowie zlecenie do końca roku. Pierwsza wypłatę miałem teraz 10 listopada ale była za mała by mogli coś odciągnąć. I z kolejnymi będzie podobnie bo zarobię w okolicach wolnej kwoty. Po nowym roku będę mieć umowę o pracę ale teraz martwię się że pracodawca dostanie pismo np za zarobiony grudzien i zabierze mi 100% wynagrodzenia z którego się utrzymuje. Czy mogę coś zrobić w razie w? Czy tylko zostaję mi liczyć na szczęście i nie dostanie pisma.

2 godziny temu, switekswitek23 napisał:

Czy mogę coś zrobić w razie w?

Pozostaje złożyć pisemne Oświadczenie, że jesteś zatrudniona na umowę zlecenie i jest to jedyne wynagrodzenie na utrzymanie siebie jak i rodziny, dołączyć można kserokopie wyciągu z konta na którym można wskazać wpływy z tej umowy,

19 godzin temu, switekswitek23 napisał:

Cześć! W skrócie mam paru komorników,  około 35 tyś długu. Mam też zajęcie na koncie bankowym, obecnie pracuję na umowie zlecenie do końca roku. Pierwsza wypłatę miałem teraz 10 listopada ale była za mała by mogli coś odciągnąć. I z kolejnymi będzie podobnie bo zarobię w okolicach wolnej kwoty. Po nowym roku będę mieć umowę o pracę ale teraz martwię się że pracodawca dostanie pismo np za zarobiony grudzien i zabierze mi 100% wynagrodzenia z którego się utrzymuje. Czy mogę coś zrobić w razie w? Czy tylko zostaję mi liczyć na szczęście i nie dostanie pisma.

Dzień dobry. Słusznie wskazał użytkownik powyżej, że należy złożyć do komornika oświadczenie, że kwota jaką Pan pobiera z tytułu wynagrodzenia osiąganego w oparciu o umowę zlecenia jest Pana jedynym źródłem utrzymania. Więcej na ten temat pisaliśmy na naszym blogu w tym artykule: https://www.eurolege.pl/umowa-zlecenie-a-komornik/

Dodatkowo wskazujemy, że w niektórych sprawach istnieje możliwość zablokowania działań komornika, a nawet odzyskania zabranych przez niego pieniędzy ze względu na błędy proceduralne, powstałe jeszcze na etapie postępowania sądowego. Zajmujemy się takimi sprawami, a wstępna analiza sprawy jest w całości bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...