David85 Napisano Listopad 28, 2023 Share Napisano Listopad 28, 2023 Komornik zajmując konto bankowe musi pozostawić kwotę wolną od zajęć komorniczych, czyli 75% najniższej krajowej. W 2023 roku jest to 2700 zł. Moje pytanie brzmi: Czy jeżeli mam dwa konta, lub więcej w różnych bankach, to na każdym komornik musi zostawić 2700? Czy tylko na jednym, a resztę zajmie co się da? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Listopad 29, 2023 Share Napisano Listopad 29, 2023 13 godzin temu, David85 napisał: Komornik zajmując konto bankowe musi pozostawić kwotę wolną od zajęć komorniczych, czyli 75% najniższej krajowej. W 2023 roku jest to 2700 zł. Moje pytanie brzmi: Czy jeżeli mam dwa konta, lub więcej w różnych bankach, to na każdym komornik musi zostawić 2700? Czy tylko na jednym, a resztę zajmie co się da? Teoretycznie na jednym koncie. Trzeba jednak w pierwszej kolejności sprawdzić czy komornik w ogóle może działać w Pana sprawie. Prowadzimy setki spraw, w których jeszcze na etapie postępowania sądowego dochodziło do tak istotnego naruszenia przepisów o doręczeniach, że dokonywaliśmy umorzenia egzekucji, a wierzyciel zobowiązany był do zwrotu całości środków. Wykonujemy bezpłatną analizę sprawy. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się