michal Napisano 17 Styczeń Share Napisano 17 Styczeń Dzień dobry Miałem nie duży dług który windykacja przekazała do komornika, spłaciłem cała kwote komornikowi dostałem od niego potwierdzenie że został spłacony cały dług ale po kilku dniach byłem nękany przez windykacje że dług nie jest w całości spłacony ze mam jeszcze 500 zł do zapłaty. Osoba z którą rozmawiałem z tej firmy nie była w stanie powiedzieć czemu mam oddać więcej pieniędzy. Mam pytanie co w takiej sytuacji zrobić jakie kroki podjąć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 18 Styczeń Share Napisano 18 Styczeń 15 godzin temu, michal napisał: Dzień dobry Miałem nie duży dług który windykacja przekazała do komornika, spłaciłem cała kwote komornikowi dostałem od niego potwierdzenie że został spłacony cały dług ale po kilku dniach byłem nękany przez windykacje że dług nie jest w całości spłacony ze mam jeszcze 500 zł do zapłaty. Osoba z którą rozmawiałem z tej firmy nie była w stanie powiedzieć czemu mam oddać więcej pieniędzy. Mam pytanie co w takiej sytuacji zrobić jakie kroki podjąć Dzień dobry Panie Michale. Jeśli posiada Pan pismo od komornika o zakończeniu egzekucji wskutek całkowitej spłaty to były wierzyciel nie może domagać się już zapłaty jakiejkolwiek kwoty. Jeśli to robi, to może dopuszczać się przestępstwa usiłowania oszustwa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal Napisano 26 Luty Autor Share Napisano 26 Luty Dzien dobry Dziekuje za odpowiedz Napisalem do firmy windykacyjnej reklamacje w celu uzyskania odpowiedzi skad wziela sie ta kwota oto jaka uzyskalem odpowiedz Z tytułu wcześniejszych postępowań egzekucyjnych pozostały nieuregulowane koszty egzekucyjne, dotyczy: • postępowania egzekucyjnego prowadzonego przez Komornika Sądowego przy Sądzie Rejonowym xxxx Marcina xxxx, pod sygn. akt xxxxx. Postanowieniem Komornika z dnia 19 grudnia 2013 r., postępowanie egzekucyjne zostało umorzone wskutek bezskuteczności prowadzonego postępowania egzekucyjnego. Nieuregulowana kwota z ww. postępowania to 220,51 zł, na którą składają się koszty komornicze: 70,51 zł i koszty zastępstwa egzekucyjnego w postępowaniu egzekucyjnym: 150,00 zł. • postępowania egzekucyjnego prowadzonego przez Komornika Sądowego przy Sądzie Rejonowym w xxx Marcina xxxx, pod sygn. akt KK xxxxx. Postanowieniem Komornika z dnia 3 grudnia 2018 r., postępowanie egzekucyjne zostało umorzone wskutek bezskuteczności prowadzonego postępowania egzekucyjnego. Nieuregulowana kwota z ww. postępowania to 277,17 zł, na którą składają się koszty komornicze: 52,17 zł i koszty zastępstwa egzekucyjnego w postępowaniu egzekucyjnym: 225,00 zł. Suma nieuregulowanych ww. kosztów to 497,68 zł. Wskazaną kwotę prosimy uregulować na niżej wskazane dane. Po uregulowaniu wpłaty prosimy o kontakt z nami celem rozliczenia zobowiązania. mam pytanie czy moga mnie takimi kosztami obciazyc niechodzi mi o przedawnienie tylko czy to jest zgodne z prawem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano 26 Luty Share Napisano 26 Luty 13 godzin temu, michal napisał: mam pytanie czy moga mnie takimi kosztami obciazyc niechodzi mi o przedawnienie tylko czy to jest zgodne z prawem były dwie egzekucje i są koszty komornicze, masz dwa wyjścia spłacić lub zasłonić się przedawnieniem w/w wierzytelności - krótka piłka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się