Armagedon Napisano 22 Styczeń Share Napisano 22 Styczeń Witam, Chciałam się poradzić w mojej sprawie. 10 sierpnia komornik wszedł na konto bankowe, nastąpiło zajęcie. Lecz żadnego pisma o wszczęciu egzekucji nie dostałam, dopiero w październiku dostałam pismo o wezwaniu dłużnika do zapłaty wraz z wykazem majątku. Oczywiście odpowiedziałam - wysłałam wniosek o rozłożenie na raty plus wykaz majątku. Cisza. Nie dostałam żadnej odpowiedzi, w tym czasie jednak zaczęłam wpłacać pewna sumę na konto bankowe komornika co miesiąc. Minęły 4 miesiące i dostałam znów to samo pismo jedynie z wezwaniem do zapłaty, ale z trochę innymi kwotami podpisywanymi za egzekucje (podpis ze to są opisowe sumy tak jak w poprzednim piśmie o wezwaniu do zapłaty), przez ten cały czas płaciłam co miesiąc na konto komornika ta określona sumę która mogę płacić. Czy mam odpowiadać na to wezwanie ? Co mogę zrobić w tej sytuacji ? Dodam że spłacam jednocześnie dwóch komorników i z jednym nie było ani jednego problemu z dogadaniem się i przesyłaniem wszystkich pism. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 23 Styczeń Share Napisano 23 Styczeń 19 godzin temu, Armagedon napisał: Witam, Chciałam się poradzić w mojej sprawie. 10 sierpnia komornik wszedł na konto bankowe, nastąpiło zajęcie. Lecz żadnego pisma o wszczęciu egzekucji nie dostałam, dopiero w październiku dostałam pismo o wezwaniu dłużnika do zapłaty wraz z wykazem majątku. Oczywiście odpowiedziałam - wysłałam wniosek o rozłożenie na raty plus wykaz majątku. Cisza. Nie dostałam żadnej odpowiedzi, w tym czasie jednak zaczęłam wpłacać pewna sumę na konto bankowe komornika co miesiąc. Minęły 4 miesiące i dostałam znów to samo pismo jedynie z wezwaniem do zapłaty, ale z trochę innymi kwotami podpisywanymi za egzekucje (podpis ze to są opisowe sumy tak jak w poprzednim piśmie o wezwaniu do zapłaty), przez ten cały czas płaciłam co miesiąc na konto komornika ta określona sumę która mogę płacić. Czy mam odpowiadać na to wezwanie ? Co mogę zrobić w tej sytuacji ? Dodam że spłacam jednocześnie dwóch komorników i z jednym nie było ani jednego problemu z dogadaniem się i przesyłaniem wszystkich pism. Dzień dobry. Z opisu Pani sprawy wynika, że możemy mieć do czynienia z wadliwym tytułem wykonawczym, na podstawie którego działa komornik (wadliwe doręczenie na etapie postępowania sądowego). Jednak, do czasu uchylenia tego tytułu wykonawczego korzysta ono z domniemani prawidłowości i może być podstawą toczenia egzekucji wobec Pani osoby. Złożenie wniosku o rozłożenie na raty do komornika to zwykle nie jest najlepszy pomysł. Z naszej strony możemy zaproponować Pani wykonania bezpłatnej analizy sprawy i wskazanie możliwych do wykonania czynności. Być może udałoby się nawet uchylić tytuł wykonawczy, umorzyć egzekucję i odzyskać wszystkie środki zabrane przez komornika. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się