Ola11111 Napisano Kwiecień 21, 2024 Share Napisano Kwiecień 21, 2024 Szanowni Państwo Komornik doszło do skutecznej II licytacji mojej działki i domu, określonym w obwieszczeniu o licytacji jako stan surowy otwarty, pomimo iż dom znajduje się w stanie surowym zamkniętym i jego obecna wartość rynkowa jest wyższa o ok 150 tys. zł od momentu ostatniej aktualizacji operatu szacunkowego. Operat jednak mimo wszystko jest jeszcze terminowo aktualny. nie złożyłam skargi na opis i oszacowanie ponieważ wycena kilka miesięcy temu była jeszcze aktualna. zgłosilam jednak uwagę do Komornika o zmianach w stanie nieruchomości. nie zrobiłam tego w formie skargi na czynności komornika ponieważ analogiczna sytuacja miała miejsce w ubiegłym roku i komornik po takim zgłoszeniu podjęła decyzję W DNIU LICYTACJI o jej odwołaniu. operat został zaktualizowany i kwota zmieniła się o 100 tys. zł. Doszło do kolejnego terminu licytacji ale nikt nie zgłosil się do udziału. wyznaczono II termin po czym poinformował.am o konieczności aktualizacji Tym razem uzyskałam telefonicznie informacje od pracownika kancelarii komornika iż została sporządzona notatka służbowa i sytuacja z aktualizacją się powtórzy. Przekonana o tym, że tak będzie (ponieważ poprzednim razem o odwołąniu licytacji dowiedziałam się pisemnie kilka dni po jej wyznaczonym terminie) tym razem również uznałam, że zostanie odwołana w wyznaczonym terminie. Do udziału jednak zgłosił się licytant i Komornik licytacji nie odwołał. dowiedziałam się o tym w tym samym dniu i pośpiesznie wysłałam maila do sądu z prośbą o odroczenie przybicia zebym mogła zgłosić stosowne wyjaśnienia i wnioski. sąd udzielił przybicia tego samego dnia. w uzasadnieniu które otrzymałam sąd wymienia sygnatury komornicze z wniosku wierzycieli których prowadzona jest egzekucja z nieruchomości ale wymienia w pierwszej kolejności sygnaturę w sprawie która została umorzona rok temu a wpis został usunięty z KW. czy moze to być podstawa do uchylenia postanowienia o przybiciu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Kwiecień 22, 2024 Share Napisano Kwiecień 22, 2024 Dzień dobry Pani Olu. Musielibyśmy się sprawie znacznie bliżej przyjrzeć, aby dokonać oceny prawnej. Istnieją różne metody oddłużania, ale w Pani przypadku jest to już bardzo późny etap. Możemy wykonać na Pani rzecz nieodpłatną analizę prawną sprawy i ustalić czy będziemy w stanie Pani pomóc. Prosimy o opisanie nam swojej sprawy w miarę możliwości szczegółowo na maila kontakt@eurolege.pl Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się