Wikik Napisano 4 Czerwiec Share Napisano 4 Czerwiec Hej, sprawa wygląda tak. Walczę z szybka gotówka. Miałam pożyczkę 1700 zł, która absurdalnie urosła do 3 tysięcy. Dostałam pismo z sądu, napisałam sprzeciw od nakazu zapłaty. I tutaj pojawia się problem - cwaniaki mają adwokata, ja nie mam. Otrzymałam pismo przygotowawcze, ich adwokat chce dopuścić do sprawy jakieś dowody, odrzuca to, że pożyczka jest przedawniona oraz w ostatnim punkcie mam propozycję rat od powoda. Pytanie jest takie - jak mam się ustosunkować? Mam na to 7 dni, pytam o formę. Nie mogę znaleźć żadnego wzoru a nie chce tego zepsuć. Czy mam to napisać w takiej formie jak otrzymałam? Nagłówek "pismo przygotowawcze" i wyszczególnione punkty? Czy inaczej się to załatwia? Proszę o pomoc Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 6 Czerwiec Share Napisano 6 Czerwiec Dnia 4.06.2024 o 17:47, Wikik napisał: Hej, sprawa wygląda tak. Walczę z szybka gotówka. Miałam pożyczkę 1700 zł, która absurdalnie urosła do 3 tysięcy. Dostałam pismo z sądu, napisałam sprzeciw od nakazu zapłaty. I tutaj pojawia się problem - cwaniaki mają adwokata, ja nie mam. Otrzymałam pismo przygotowawcze, ich adwokat chce dopuścić do sprawy jakieś dowody, odrzuca to, że pożyczka jest przedawniona oraz w ostatnim punkcie mam propozycję rat od powoda. Pytanie jest takie - jak mam się ustosunkować? Mam na to 7 dni, pytam o formę. Nie mogę znaleźć żadnego wzoru a nie chce tego zepsuć. Czy mam to napisać w takiej formie jak otrzymałam? Nagłówek "pismo przygotowawcze" i wyszczególnione punkty? Czy inaczej się to załatwia? Proszę o pomoc Dzień dobry. Propozycja ugody jest oczywistą próbą zaproszenia pozwanego do tego, aby uznał dług i w pięknym stylu przegrał proces 🙂 W naszej ocenie potrzebuje Pani pomocy prawnika, ponieważ w przeciwnym wypadku sprawa może potoczyć się dla Pani w niekorzystnym kierunku. Co do przedawnienia to jest ono wątpliwe z uwagi na fakt, iż od kilku lat obowiązują przepisy, które właściwie tamują możliwość pozywania przez banki i chwilówki o przedawnione długi konsumenckie. Nie znamy dokładnie sprawy, dlatego więcej nie napiszemy. Zajmujemy się jednak zawodowo pomocą w tego rodzaju sprawach i w przypadku Szybkiej Gotówki mamy na swoim koncie wiele pozytywnie zakończonych spraw. Wobec tego zapraszamy do kontaktu. W ramach pomocy otrzyma Pani wstępną, w pełni bezpłatną analizę Pani sytuacji prawnej i procesowej. Nasze dane kontaktowe dostępne są tutaj: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się