Penelopa 12 Napisano Czerwiec 25, 2024 Share Napisano Czerwiec 25, 2024 Witam. Mam niestety trochę długów i komornika na koncie. Chciałabym wyjechać do pracy za granicę by na spokojnie spłacać te długi. Otrzymałam ofertę pracy w Niemczech. Pracodawca jest polską firmą. Ma to być polska umowa zlecenie na niemieckich warunkach. Składki mają być płacone w Niemczech, ale podatek w Polsce. Jak szybko komornik moze dowiedzieć się o moim zatrudnieniu? Będę wdzięczna za Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano Czerwiec 26, 2024 Share Napisano Czerwiec 26, 2024 20 godzin temu, Penelopa 12 napisał: Witam. Mam niestety trochę długów i komornika na koncie. Chciałabym wyjechać do pracy za granicę by na spokojnie spłacać te długi. Otrzymałam ofertę pracy w Niemczech. Pracodawca jest polską firmą. Ma to być polska umowa zlecenie na niemieckich warunkach. Składki mają być płacone w Niemczech, ale podatek w Polsce. Jak szybko komornik moze dowiedzieć się o moim zatrudnieniu? Będę wdzięczna za Dzień dobry. Komornik dowie się o Pani zatrudnieniu zaraz po skierowaniu zapytania do ZUS. Nie musi to być natychmiastowe działanie, ale zapewne stanie się w pewnym czasie. warto jednak rozważyć czy komornik w ogóle może działać w stosunku do Pani osoby? Zajmujemy się zawodowo pomocą w blokowaniu działań komorniczych i wiemy, że pewna część postępowań prowadzona jest na podstawie wadliwych tytułów wykonawczych, które pochodzą od sądu. Możemy wykonać na Pani rzecz darmowa i niezobowiązującą analizę prawną sprawy, a w konsekwencji ocenić czy istnieje szansa na dalsze działania oddłużeniowe. Mało tego, gdyby okazało się, że komornik działał na podstawie wadliwego tytułu wykonawczego to istnieje realna szansa na odzyskanie wszystkich pieniędzy, które dotychczas on zabrał. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Penelopa 12 Napisano Czerwiec 26, 2024 Autor Share Napisano Czerwiec 26, 2024 Dziękuję za odpowiedź i propozycję. Chętnie skorzystam. Chciałabym jeszcze tylko doprecyzować, ze składki do zus nie będą odprowadzane, nie będę tam zgłoszona. Składki ubezpieczeniowe mają być płacone w Niemczech, a podatek odprowadzany w Polsce. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ObsidianVail Napisano Sierpień 19, 2024 Share Napisano Sierpień 19, 2024 Dnia 26.06.2024 o 14:12, Penelopa 12 napisał: Dziękuję za odpowiedź i propozycję. Chętnie skorzystam. Chciałabym jeszcze tylko doprecyzować, ze składki do zus nie będą odprowadzane, nie będę tam zgłoszona. Składki ubezpieczeniowe mają być płacone w Niemczech, a podatek odprowadzany w Polsce. Nie wiedziałem tego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się