Skocz do zawartości

Sprzedaż zadłużenia z Revoluta do Alektum

Anilorak90

Polecane posty

Witam!

Posiadałam zadłużenie w Revolucie na kwotę 3500zl. Przez dłuższy czas po rozwiązaniu kredytu z uwagi na brak spłaty, sprawą zajmowała się firma Intrum. Otrzymałam z tej firmy telefon z ostatecznym terminem spłaty na 19 czerwca. Udało mi się tę kwotę uzbierać dopiero na 28 czerwca, niemniej chcąc natychmiast zapłacić w aplikacji Revoluta, zauważyłam ze zakładka z moim kredytem zniknęła. Otrzymałam info, ze dzień wcześniej Revolut sprzedał moje zadłużenie firmie Alektrum Group. W związku z tym mam kilka pytań:

1. Dlaczego została zmieniona firma windykacyjna i czy wobec tej pierwszej mam nadal jakieś zobowiązania?

2. Chciałabym natychmiast splacic zadłużenie, jednak mamy weekend, dlatego muszę poczekac do poniedziałku na możliwość skontaktowania się z firma. Ogromnie mnie cała ta sytuacja stresuje, dlatego być może wcześniej tutaj ktoś udzieli mi informacji, jak taki proces wyglada. Jeżeli sprzedaż długu nastapila 27 czerwca, całkowita spłata 1 lipca, jest szansa na uniknięcie wysyłania pism, kierowania spraw do jakichkolwiek instytucji? Chciałabym po prostu w poniedziałek uregulować całość i zamknąć temat, czy będą konieczne jeszcze jakieś dodatkowe działania?

3. Czy Alektrum wysyła pisma, czy najpierw dzwoni? Jestem zameldowana pod adresem moich rodziców, chciałabym za wszelką cenę oszczędzić im stresu związanego z odbiorem pisma z firmy windykacyjnej.

4. Czytałam w internecie bardzo złe opinie na temat Alektrum, czy faktycznie pomimo spłaty zadłużenia mogę mieć wciąż problemy?

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc

Dzień dobry. Mamy bardzo dobre doświadczenia procesowe z firmą Alektum. W tym sensie, iż posiadamy bardzo dużo korzystnych wyroków sądowych przeciwko tej firmie, w której nasi Klienci nie musieli nic płacić. Nie znamy Pana sprawy, ale możemy dokonać bezpłatnej analizy prawnej i wskazać na możliwe kierunki jej rozwiązania. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...