Adrix Napisano 3 Sierpień Share Napisano 3 Sierpień Witam Mam kilku komorników w tym zajęcie z urzędu Skarbowego. Długi czas nie miałem pracy wpłacałem dobrowolnie na ile było mnie stać Mam pracę na pełny etat w Zpch - najniższa krajowa + dostałem ostatnio rentę Socjalna z tytułu niepełnosprawności na stałe 1500 zł Zasiłek pielęgnacyjny wiem że nie podlega zajęciu Co i ile zabierze mi komornik? I Skarbówka? Na koncie mam zbieg egzekucji. Bardzo proszę o wyjaśnienie ile i czego mi zabiorą. Czy to że przekraczam 3200 netto oznacza że komornik będzie zabierał mi cała rentę?? Pozdrawiam i życzę wytrwałości walczącym z długami Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 12 Sierpień Share Napisano 12 Sierpień Dnia 3.08.2024 o 20:18, Adrix napisał: Witam Mam kilku komorników w tym zajęcie z urzędu Skarbowego. Długi czas nie miałem pracy wpłacałem dobrowolnie na ile było mnie stać Mam pracę na pełny etat w Zpch - najniższa krajowa + dostałem ostatnio rentę Socjalna z tytułu niepełnosprawności na stałe 1500 zł Zasiłek pielęgnacyjny wiem że nie podlega zajęciu Co i ile zabierze mi komornik? I Skarbówka? Na koncie mam zbieg egzekucji. Bardzo proszę o wyjaśnienie ile i czego mi zabiorą. Czy to że przekraczam 3200 netto oznacza że komornik będzie zabierał mi cała rentę?? Pozdrawiam i życzę wytrwałości walczącym z długami Dzień dobry. Przede wszystkim należy sprawdzić czy komornik w ogóle może działać w danej sprawie. Być może komornik działa na podstawie wadliwego tytułu wykonawczego, który należy usunąć. Gdyby tak było to wówczas istnieje realna szansa na zatrzymanie działań komornika oraz odzyskanie zabranych przez niego środków. Mamy za mało informacji, aby to stwierdzić. Zapraszamy do kontaktu. Wstępna analiza prawna sprawy jest bezpłatna i do niczego nie zobowiązuje. Nasze pełne dane kontaktowe dostępne są tutaj: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się