sterydziarz132 Napisano 19 Sierpień Share Napisano 19 Sierpień Witam. Mam mały problem odnośnie auta które sprzedałem 3 lata temu. Prawdopodobnie po sprzedaży auta nie zgłosiłem umowy do ubezpieczalni. Nie było mnie w miejscu zamieszkania. Ostatnio dowiedziałem się, że komornik ma sądowy nakaz egzekucji (2000zl). Wiem, moja wina. Czy jest możliwość odkręcenia tej sytuacji, jeśli posiadam umowę sprzedaży tego auta? Dizekuje za informację. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 23 Sierpień Share Napisano 23 Sierpień Dnia 20.08.2024 o 01:07, sterydziarz132 napisał: Witam. Mam mały problem odnośnie auta które sprzedałem 3 lata temu. Prawdopodobnie po sprzedaży auta nie zgłosiłem umowy do ubezpieczalni. Nie było mnie w miejscu zamieszkania. Ostatnio dowiedziałem się, że komornik ma sądowy nakaz egzekucji (2000zl). Wiem, moja wina. Czy jest możliwość odkręcenia tej sytuacji, jeśli posiadam umowę sprzedaży tego auta? Dizekuje za informację. Dzień dobry. Ciężko nam odpowiedzieć na Pana pytanie, ale zajmujemy się pomocą w sprawach również na etapie egzekucji. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArcaneNomad Napisano 11 Wrzesień Share Napisano 11 Wrzesień Dnia 20.08.2024 o 02:07, sterydziarz132 napisał: Witam. Mam mały problem odnośnie auta które sprzedałem 3 lata temu. Prawdopodobnie po sprzedaży auta nie zgłosiłem umowy do ubezpieczalni. Nie było mnie w miejscu zamieszkania. Ostatnio dowiedziałem się, że komornik ma sądowy nakaz egzekucji (2000zl). Wiem, moja wina. Czy jest możliwość odkręcenia tej sytuacji, jeśli posiadam umowę sprzedaży tego auta? Dizekuje za informację. Jeśli posiadasz umowę kupna-sprzedaży samochodu, przedstaw ją komornikowi i ubezpieczycielowi. Pomoże to udowodnić, że sprzedałeś samochód! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 12 Wrzesień Share Napisano 12 Wrzesień 9 godzin temu, ArcaneNomad napisał: Jeśli posiadasz umowę kupna-sprzedaży samochodu, przedstaw ją komornikowi i ubezpieczycielowi. Pomoże to udowodnić, że sprzedałeś samochód! Na tym etapie będzie to niewystarczające. Komornik nie ma prawa ingerować w treść tytułu wykonawczego. Co najwyżej - jeśli taka będzie jego dobra wola - dokona wstrzymania egzekucji, co i tak nie powoduje, że dokonane czynności w toku egzekucji ustają. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się