Skocz do zawartości

Zaległa polisa OC - niezgłoszone auto a komornik

Polecane posty

Witam.

Mam mały problem odnośnie auta które sprzedałem 3 lata temu. Prawdopodobnie po sprzedaży auta nie zgłosiłem umowy do ubezpieczalni. 

Nie było mnie w miejscu zamieszkania. Ostatnio dowiedziałem się, że komornik ma sądowy nakaz egzekucji (2000zl). 

Wiem, moja wina.

Czy jest możliwość odkręcenia tej sytuacji, jeśli posiadam umowę sprzedaży tego auta? 

Dizekuje za informację.

Dnia 20.08.2024 o 01:07, sterydziarz132 napisał:

Witam.

Mam mały problem odnośnie auta które sprzedałem 3 lata temu. Prawdopodobnie po sprzedaży auta nie zgłosiłem umowy do ubezpieczalni. 

Nie było mnie w miejscu zamieszkania. Ostatnio dowiedziałem się, że komornik ma sądowy nakaz egzekucji (2000zl). 

Wiem, moja wina.

Czy jest możliwość odkręcenia tej sytuacji, jeśli posiadam umowę sprzedaży tego auta? 

Dizekuje za informację.

Dzień dobry. Ciężko nam odpowiedzieć na Pana pytanie, ale zajmujemy się pomocą w sprawach również na etapie egzekucji. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/

• 3 weeks later...
Dnia 20.08.2024 o 02:07, sterydziarz132 napisał:

Witam.

Wiem, moja wina.

Dizekuje za informację.

Jeśli posiadasz umowę kupna-sprzedaży samochodu, przedstaw ją komornikowi i ubezpieczycielowi. Pomoże to udowodnić, że sprzedałeś samochód!

9 godzin temu, ArcaneNomad napisał:

Jeśli posiadasz umowę kupna-sprzedaży samochodu, przedstaw ją komornikowi i ubezpieczycielowi. Pomoże to udowodnić, że sprzedałeś samochód!

Na tym etapie będzie to niewystarczające. Komornik nie ma prawa ingerować w treść tytułu wykonawczego. Co najwyżej - jeśli taka będzie jego dobra wola - dokona wstrzymania egzekucji, co i tak nie powoduje, że dokonane czynności w toku egzekucji ustają.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...