hakan Napisano 20 Wrzesień Share Napisano 20 Wrzesień Witam, potrzebuje pomocy odnośnie potrąceń komorniczych z tytułu umowy zlecenia. Ile komornik moze mi zabrac ? Czy musi mi zostawić kwotę wolna od potrąceń ( ta sama co w przypadku umowy o pracę) jeżeli to moje jedyne źródło utrzymania ? Na każdej stronie co innego piszą, więc pytam Państwa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano 20 Wrzesień Share Napisano 20 Wrzesień udaj się do komornika z oświadczeniem, że to jedyne twoje źródło utrzymania, dołącz wydruk wpływów na konto i w tedy komornik może ograniczyć zajęcie wynagrodzenia z tytułu umowy zlecenia do 50%, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hakan Napisano 20 Wrzesień Autor Share Napisano 20 Wrzesień 58 minut temu, robson21 napisał: udaj się do komornika z oświadczeniem, że to jedyne twoje źródło utrzymania, dołącz wydruk wpływów na konto i w tedy komornik może ograniczyć zajęcie wynagrodzenia z tytułu umowy zlecenia do 50%, Podobno jeżeli to jedyne źródło dochodów to podlega takiej samej ochronie jak w przypadku umowy o pracę i komornik moze zajac tylko nadwyżkę od kwoty wolnej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano 21 Wrzesień Share Napisano 21 Wrzesień 10 godzin temu, hakan napisał: odobno jeżeli to jedyne źródło dochodów to podlega takiej samej ochronie jak w przypadku umowy o pracę i komornik moze zajac tylko nadwyżkę od kwoty wolnej. wskazałem drogę czy też czynności jakie należy podjąć, sieć nie jest źródłem prawa, zatem proponuje działać dla swojego dobra. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArcaneNomad Napisano 21 Wrzesień Share Napisano 21 Wrzesień Dnia 20.09.2024 o 19:00, robson21 napisał: udaj się do komornika z oświadczeniem, że to jedyne twoje źródło utrzymania, dołącz wydruk wpływów na konto i w tedy komornik może ograniczyć zajęcie wynagrodzenia z tytułu umowy zlecenia do 50%, Tylko to? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się