Eweinka Napisano 4 Październik Share Napisano 4 Październik Witam W 2019 roku został wydany nakaz zapłaty przez sąd w 2019 Komornik (powiedzmy nr1 ) do którego został wysłany nakaz zajął mi konto bankowe po kilku miesiącach w 2020 r, przesłał sprawę do następnego komornika ( nr 2 ) ten komornik też nie mógł ściągnąć długu z powodu zbiegu roszczeń i przesłał do następnego komornika (3) ,komornik ten w lutym 2021 umozył postępowanie z urzędu ze względu na bezskuteczność egzekucji . Pani komornik nr3 wysłała informacje do banku o zdjęciu blokady z konta ale niestety w dalszym ciągu mam zajęcie konta przez komornika nr 1 q z nim nie można się dogadać co mam w takiej sytuacji zrobić ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano 5 Październik Share Napisano 5 Październik wezwij komornika nr 1 do zdjęcia blokady w związku z tym, iż ten przekazał sprawę do komornika nr 2, jeżeli to nie pomoże wyślij skargę do izby komorniczej przy której działa komornik i opisz sytuację w tym że piśmie, 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 7 Październik Share Napisano 7 Październik Dnia 4.10.2024 o 12:02, Eweinka napisał: Witam W 2019 roku został wydany nakaz zapłaty przez sąd w 2019 Komornik (powiedzmy nr1 ) do którego został wysłany nakaz zajął mi konto bankowe po kilku miesiącach w 2020 r, przesłał sprawę do następnego komornika ( nr 2 ) ten komornik też nie mógł ściągnąć długu z powodu zbiegu roszczeń i przesłał do następnego komornika (3) ,komornik ten w lutym 2021 umozył postępowanie z urzędu ze względu na bezskuteczność egzekucji . Pani komornik nr3 wysłała informacje do banku o zdjęciu blokady z konta ale niestety w dalszym ciągu mam zajęcie konta przez komornika nr 1 q z nim nie można się dogadać co mam w takiej sytuacji zrobić ? Czy zanim pojawił się komornik otrzymywała Pani jakiekolwiek pisma z sądu w tej sprawie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eweinka Napisano 7 Październik Autor Share Napisano 7 Październik 1 godzinę temu, EUROLEGE Kancelaria napisał: Czy zanim pojawił się komornik otrzymywała Pani jakiekolwiek pisma z sądu w tej sprawie? Tak otrzymywałam.Tu chodzi o to że sprawa przekazywana z rąk do rąk komorników ale nikt nie pilnuje żeby za przekazaniem spraw szło też aktualizacja zajęcia konta. Teraz jeszcze czekam na papiery od pracodawcy bo najprawdopodobniej jest to samo z wynagrodzeniem.Dlaczego szary człowiek musi tak narażony na takie wałki ze strony instytucji jakby nie było że strony państwa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EUROLEGE Kancelaria Napisano 9 Październik Share Napisano 9 Październik Dnia 7.10.2024 o 15:47, Eweinka napisał: Tak otrzymywałam.Tu chodzi o to że sprawa przekazywana z rąk do rąk komorników ale nikt nie pilnuje żeby za przekazaniem spraw szło też aktualizacja zajęcia konta. Teraz jeszcze czekam na papiery od pracodawcy bo najprawdopodobniej jest to samo z wynagrodzeniem.Dlaczego szary człowiek musi tak narażony na takie wałki ze strony instytucji jakby nie było że strony państwa Warto byłoby jeszcze sprawdzić czy podstawa wydania nakazu zapłaty, tj. umowa pożyczki/kredytu nie była obarczona wadami kwalifikującymi się pod ewentualne SKD. Możemy wykonać na Pani rzecz darmową analizę sprawy. Zapraszamy do kontaktu: https://www.eurolege.pl/kontakt/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się