Dluznik Napisano Listopad 23, 2024 Share Napisano Listopad 23, 2024 Dzień dobry. Dostałem wczoraj pismo od komornika z nakazem zapłaty długu z2011roku. Podpięta jest do tego klauzula wykonalności z 2012 roku. Czy mogę jakoś uniknąć wszczęcia egzekucji? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 23, 2024 Share Napisano Listopad 23, 2024 5 godzin temu, Dluznik napisał: Dostałem wczoraj pismo od komornika z nakazem zapłaty długu z2011roku. Podpięta jest do tego klauzula wykonalności z 2012 roku. Czy mogę jakoś uniknąć wszczęcia egzekucji? czy w oparciu o ten nakaz zapłaty była prowadzona inna egzekucja komornicza? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 23, 2024 Autor Share Napisano Listopad 23, 2024 Nie wiem, bo nie dostałem wcześniej żadnej informacji Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 24, 2024 Share Napisano Listopad 24, 2024 14 godzin temu, Dluznik napisał: Nie wiem, bo nie dostałem wcześniej żadnej informacji a czy na nakazie zapłaty nie ma jakiś pieczątek od kancelarii komorniczych?, nakaz zapłaty wydał e-sąd (z Lublina) czy sąd rejonowy z twojego miasta? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 24, 2024 Autor Share Napisano Listopad 24, 2024 Nakaz zapłaty wydał sąd z Lublina, nie ma żadnych pieczatek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 24, 2024 Share Napisano Listopad 24, 2024 51 minut temu, Dluznik napisał: Nakaz zapłaty wydał sąd z Lublina, nie ma żadnych pieczatek czy masz założone konto na e-sądzie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 24, 2024 Autor Share Napisano Listopad 24, 2024 Nie, nigdy nie zakładałem. A mogę teraz założyć? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 24, 2024 Share Napisano Listopad 24, 2024 5 minut temu, Dluznik napisał: A mogę teraz założyć? obowiązkowo, a czy zmieniano adres zamieszkania w 2011 roku? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 24, 2024 Autor Share Napisano Listopad 24, 2024 Tak, 2 razy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 24, 2024 Autor Share Napisano Listopad 24, 2024 Ale nie byłem zameldowany Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 24, 2024 Share Napisano Listopad 24, 2024 czy konto na e-sadzie założone, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 24, 2024 Autor Share Napisano Listopad 24, 2024 Zalozene Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 24, 2024 Autor Share Napisano Listopad 24, 2024 Zalozone Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 24, 2024 Share Napisano Listopad 24, 2024 27 minut temu, Dluznik napisał: Zalozone masz już dostęp do swoich spraw, swoich nakazów, itd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 24, 2024 Autor Share Napisano Listopad 24, 2024 Założyłem, w zakładce moje nakazy jest sprawa z nakazem zapłaty z 2012 , status ma prawomocność z klauzulą, a ilość wn. egzek. 3. Czy mogę coś zrobić z tym? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 24, 2024 Share Napisano Listopad 24, 2024 1 minutę temu, Dluznik napisał: Założyłem, w zakładce moje nakazy jest sprawa z nakazem zapłaty z 2012 , status ma prawomocność z klauzulą, a ilość wn. egzek. 3. Czy mogę coś zrobić z tym? ok. wejdź teraz w Moje sprawy - znajdź sprawę w której wydano ten nakaz, jak znajdziesz kliknij w Szufladkę obok nr sprawy, potem kliknij w Akta sprawy, całe akta można pobrać na dysk twardy w formie pliku PDF, tam będą wszystkie dokumenty zeskanowane jak i inne, Ciebie interesuje, gdzie szła korespondencja na jaki adres, ewentualnie kto odebrał list polecony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 24, 2024 Autor Share Napisano Listopad 24, 2024 Wszedłem, tak to wygląda Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 24, 2024 Share Napisano Listopad 24, 2024 tak, teraz kliknij w akta spray Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 24, 2024 Autor Share Napisano Listopad 24, 2024 Odebrałem w 2012 , a potem w doręczeniach nie ma innego wpisu. Jest na stronie jeszcze wpis o egzekucji komorniczej z maja 2012 ale nie ma żadnych doreczen Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 24, 2024 Share Napisano Listopad 24, 2024 Przed chwilą, Dluznik napisał: Odebrałem w 2012 zatem poddano sprawę walkowerem, gdyż można było złożyć sprzeciw i nie byłoby teraz tego komornika, piszesz że były trzy wnioski egzekucyjne w jakich datach? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 24, 2024 Autor Share Napisano Listopad 24, 2024 A czy pozew przeciw egzekucyjny można złożyć? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson21 Napisano Listopad 24, 2024 Share Napisano Listopad 24, 2024 Przed chwilą, Dluznik napisał: czy pozew przeciw egzekucyjny można złożyć? z jakim zarzutem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 24, 2024 Autor Share Napisano Listopad 24, 2024 Maj 2012 i teraz 18.11.2024 a trzeciego nie ma na stronie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 24, 2024 Autor Share Napisano Listopad 24, 2024 I nie mam żadnych doręczeń listowych 3 komornika Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dluznik Napisano Listopad 24, 2024 Autor Share Napisano Listopad 24, 2024 Nie ma Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się